Skip to main content

ПОДІЇ

Ситуація із Кіркоровим перетворила питання національної безпеки в Україні на жарт, - Якубін. ВІДЕО

Політолог Олексій Якубін вважає дивним і трохи комічним той факт, що Служба безпеки України спочатку внесла Філіпа Кіркорова у список осіб, які загрожують безпеці України, а потім прибрала.

Про це він заявив в ефірі ток-шоу «Відкритим текстом».

 «Коли ми чули про Кіркорова, що він був включений до списку як загроза національній безпеці, давайте чесно скажемо, це більше нівелює національну безпеку в нашій країні. Я писав у соцмережах про це. І я бачив, що у людей це викликало іронію із серії «яка національна безпека, така і загроза»... « Або колеги Кіркорова писали, пан Басков написав: "я завжди знав, що ти загроза". Тобто це по суті перетворює питання національної безпеки в жарт», - заявив експерт.

Політолог наголосив, що культура має залишатися поза політикою, як приклад, навів США, де не забороняють виступати музикантам, навіть якщо вони критикують владу країни.

«В США є американські виконавці, які антиамерикансько налаштовані, Боб Ділан, для прикладу, рок-виконавці, які критикували власний уряд, протестували проти війни, що вели Штати, але ж не вело до того, що український уряд їх забороняв. Слід розуміти, що культура сфера, вона має певну автономію, не потрібно цей необольшевізм тільки в нових лекалах проводити, що якщо ми говоримо про культуру, то вона має бути правильно політично забарвленою», - розповів політолог.

При цьому експерт вважає, що російські співаки все ж мають поважати українські закони, а за їх порушення Україна має ввести штрафні санкції.

«Це є інша справа, яку Україна має унормувати. Можливо ввести якісь штрафні санкції, ще щось, якщо вони незаконно перетинали кордон, вїжджали у Крим не через територію України  а через РФ» , - підкреслив Олексій Якубін.

До слова, відомо, що Філіп Кіркоров висловлювався на підтримку анексії Криму Росією. Також він наполягав на тому, що анексований півострів - це частина РФ. При цьому регулярно виступав у Криму, в'їжджаючи на півострів поза українськими пунктами пропуску.

Спецслужби заявляли, що мають докази, що Філіп Кіркоров заперечував територіальну цілісність та суверенітет України, а у своїх висловлюваннях виправдовував агресивні дії Росії.

Повну версію програми можна подивитися на нашому youtube-каналі за посиланням - https://youtu.be/P5YoyYZ6W-E

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X