Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

У Житомирі викрито злочинну схему торгівлі безкоштовними онкопрепаратами. ФОТО

Слідчі поліції провели обшуки у службових кабінетах одного з лікувальних закладів Житомира та низці аптечних пунктів. Заходи проводились у рамках розслідування злочинної схеми збагачення за рахунок онкохворих. Триває встановлення усіх причетних.

Під час досудового розслідування зібрані свідчення про організацію протиправної діяльності завідуючим одним з відділень лікарні. До реалізації злочинної схеми він залучив свого колегу.

Попередньо, медики призначали препарати реальним хворим, які проходили протипухлинну терапію, але вони їх не отримували. Ліки згодом по документах списувались, а у реальності продавались представникам приватних аптекарських мереж у кількох областях України за значно заниженими цінами.

За наявною інформацією, така схема діяла принаймні упродовж останніх пів року, щомісячно забезпечуючи дохід її організаторам у розмірі близько півмільйона гривень.

Слідчі поліції за участі співробітників УСБУ провели низку санкціонованих обшуків у службових кабінетах лікарів та в аптечних пунктах.

Цього ж дня з автомобіля одного з учасників злочинної схеми було вилучено готівку у майже півмільйона гривень та чергову партію ліків (50 упаковок вартісного протипухлинного препарату).

Нині триває подальше досудове розслідування. Правоохоронці встановлюють інших можливих учасників протиправної діяльності.

Законодавством за таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

За матеріалами ВК ГУНП у Житомирській області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X