Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

На Львівщині злочинну групу підозрюють у постачанні наркотиків у Личаківську колонію. ФОТО

Діяло угруповання під контролем одного із так званих «смотрящих» у виправній установі. Серед його учасників – арештовані та особи з «волі».

Викрили діяльність злочинної групи та припинили канал постачання наркотиків до в’язниці оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі обласної поліції.

Поліцейські встановили, що організував протиправну діяльність 25-ти річний львів’янин, засуджений до чотирьох років позбавлення волі за розбій. Маючи авторитет та зв’язки у кримінальних колах, отримав статус так званого «смотрящого» за одним із відділенням у Личаківській виправній колонії. З-поміж її утриманців обрав учасників, які увійшли до складу злочинної групи. Також, долучив осіб, які раніше відбували у колонії  покарання.

Її учасники налагодили канал постачання та збуту наркотиків та психотропів у в’язниці. У кожного з них були свої ролі: збір коштів із засуджених, придбання та постачання заборонених речей до установи, підбір кур’єрів та збут. Доставляли наркотики до виправної колонії шляхом так званих «перекидів».

Днями одного з учасників групи правоохоронці затримали під час спроби доставити товар на територію установи. Крім того, за місцями утримання підозрюваних та їх проживання провели санкціоновані обшуки. Вилучили наркотики, мобільні телефони та банківські картки.

На підставі отриманих доказів шістьом учасникам угруповання слідчі повідомили про підозру.

Щодо затриманого учасника злочинної групи -  вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу, щодо решти – про їх перевід до інших виправних установ.

За незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

За матеріалами ВК ГУНП у Львівській області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Львівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення Розпочалася сімсот шістдесят п’ята доба широко...

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

За даними слідства, 28 березня близько 15:20 російська армія вкотре обстріляла Херсон.   В зоні ураження снарядів опинилося...

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

X