Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Окупант блокує всі гуманітарні вантажі та евакуаційні коридори до Маріуполя, -мер

Жоден автобус для організованої евакуації мешканців Маріуполя не може доїхати до міста, працює лише умовний коридор для евакуації приватними автомобілями, гуманітарні вантажі також не потрапляють до мешканців Маріуполя, повідомив міський голова Вадим Бойченко. Про це пише Інтерфакс-Україна.

"На жаль, ситуація в Маріуполі була, є і залишається дуже складною. Ми перебуваємо сьогодні за межею гуманітарної катастрофи: місто без світла, без води, без їжі, без медикаментів уже більше місяця. Тому ми наполягаємо на тому, що Маріуполю треба надати повну евакуацію і доступ до міста", - сказав Бойченко під час онлайн-брифінгу в понеділок у Києві.

Водночас, як наголосив мер, "рф блокує всі гуманітарні вантажі, які рухаються у напрямку Маріуполя". За його словами, жоден гуманітарний вантаж так і не доїхав до міста.

Також, як зазначив Бойченко, немає організованої евакуації автобусами із Маріуполя. "На сьогодні жоден автобус, який мав би доїхати до Маріуполя для евакуації мешканців міста, також не доїхав до міста", - сказав він.

Бойченко нагадав, що з 13 березня без режиму тиші вдалося відкрити коридор для виїзду місцевих жителів приватними автомобілями до Бердянська з подальшим прямуванням до Запоріжжя.

"Сьогодні цей маршрут працює, але працює дуже складно, з перебоями. Досі стоїть 15 автобусів у Василівці Запорізької області, не пропускають нашу місію, щоб вона доїхала до Бердянська та евакуювала мешканців Маріуполя", - розповів мер.

За словами Бойченка, наразі коридором Бердянськ-Запоріжжя було евакуйовано майже 90 тисяч маріупольців.

У самому Маріуполі, як уточнив мер, нині перебуває понад 100 тисяч мешканців. "Ми благаємо міжнародну спільноту об'єднатися заради повної евакуації мешканців Маріуполя", - сказав Бойченко.

Мер Маріуполя також розповів, що у неділю, 3 квітня, представники Міжнародного Червоного хреста виїхали до Маріуполя, але у м. Мангуш їх було затримано. "Сьогодні пані Верещук займається тим, щоби їх визволити і вони змогли потрапити на підконтрольну Україні територію", - додав мер Маріуполя.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Донецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Є уточнена інформація щодо жертв удару по Синельниківщи...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Жахливий ранок. Троє загиблих дітей на Синельниківщ...

Внаслідок операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні Од...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. Артилерійсь...

X