Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Від початку війни в Україні загинули 18 журналістів, ще 13 поранені

За час війни в Україні загинули 18 журналістів, зникли безвісти - 3, викрадено - 8, дістали поранень - 13 представників ЗМІ, повідомляють у Міністерстві культури та інформаційної політики. Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Робота журналістів під час війни - це передова. Представники ЗМІ часто не лише фізично перебувають на фронті та висвітлюють перебіг військових подій, а й є воїнами інформаційного фронту. На сьогодні вони розвінчують нескінченну абсурдну кремлівську брехню. Ми глибоко цінуємо внесок кожного у спільну боротьбу на інформаційному фронті проти кровожерного ворога", - йдеться у заяві міністерства.

Зазначається, що за даними Генеральної прокуратури України, Росія вчинила 74 злочини щодо представників ЗМІ, серед яких 19 щодо громадян інших держав: Велика Британія - 5, Чехія - 2, США -2, Данія - 2, ОАЕ - 2, РФ - 2, Ірландія - 1, Швейцарія - 1, Франція - 1, Литва - 1.

Зокрема, серед журналістів загинули 18 осіб (із яких 15 чоловіків і 3 жінки), викрадено 8 осіб (4 чоловіки та 4 жінки), дістали поранень 13 людей, безвісти зникли 3 особи, зазнали залякування 15 журналістів.

Крім того, зафіксовано щонайменше 7 фактів обстрілів, що призвели до пошкодження або знищення телевеж, ТРК, а також зафіксовано 22 блокування та кібератак на ЗМІ.

Так, у Київській області постраждав - 31 журналіст, у Запорізькій області - 15, у Києві - 7, у Херсонській - 5, у Донецькій - 5, в АР Крим - 2, у Сумській - 2, в Одеській - 2, у Чернігівській - 1, у Миколаївській - 1, у Луганській - 1, у Кіровоградській - 1, у Центральній Україні - 1.

"Україна співпрацює з низкою міжнародних правозахисних організацій і щодня інформує їх про злочини російських окупаційних військ щодо журналістів, які у надлюдських умовах висвітлюють події на передовій", - йдеться у повідомленні.

У Мінкультури наголошують, що кожна смерть і кожен злочин проти представників засобів масової інформації обов'язково будуть розслідувані, а винні - притягнуті до кримінальної відповідальності.

Зокрема, в міністерстві висловили глибокі співчуття сім'ям та близьким усіх поранених, полонених, зниклих безвісти та вбитих журналістів.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот вісімдесят п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей...

У ніч на 18 квітня 2024 року противник атакував 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько-Ахтарськ – рф та мису Ча...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Протягом доби ударів по м. Харків не зафіксовано. Окупа...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Михайлівку, Берисла...

X