Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

У Житомирі затримано жінку, яка в магазині проповідувала «рашистські істини»

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської окружної прокуратури, на підставі зібраних слідством фактів, місцевій жительці повідомили про підозру у колабораційній діяльності.

Установлено, що житомирянка рашистську пропаганду влаштувала зранку, під час покупок у продуктовому магазині. Користуючись тим, що у публічному місці було чимало покупців, вона категорично заперечила збройну агресію російської федерації проти нашої держави.

Підозрювана переконувала присутніх, що росіяни прийшли не воювати, а перемогти нацизм, а також запевняла у правдивості фейків про те, що завдяки війні окупанти знайшли в Україні «лабораторії, в яких створили вірус».

Стосовно ще одного жителя Житомира, якого обвинувачують у публічному запереченні збройної агресії проти України та закликах до підтримки рішень і дій держави агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України), окружна прокуратура скерувала обвинувальний акт до суду.

Цей колаборант вдень у своєму дворі «обробляв» сусідів, жителів багатоповерхівки, схвалюючи дії путіна та називаючи розв’язану ним війну спецоперацією. Обвинувачений стверджував, що напад рф є превентивними заходами, і насправді вона не  мала за мету обстрілювати та скидати бомби на житлові квартали й об’єкти цивільної інфраструктури.

Досудове розслідування в обох кримінальних провадженнях здійснювало Житомирське райуправління поліції.

Крім цього, за підтримання публічного обвинувачення у суді прокурорами Житомирської та Бердичівської окружних прокуратур визнано винними у колабораційній діяльності  ще три особи.

Серед них - 51-річний житель Житомира, який закликав своїх знайомих підтримати дії ворожих збройних сил та не чинити опір, коли вони прийдуть окуповувати Житомир.

Житель Бердичівського району, перебуваючи у публічному місці – біля сільського будинку культури, переконував людей, що «мета спецоперації росії – денацифікація та демілітаризація України, роззброєння національних батальйонів та знищення нациків».

Його «партнер» по колабораційній діяльності - житель міста Андрушівки стверджував, що найближчим часом військові дії закінчаться і встановлять путінський режим, який, на його думку, повинні всі підтримати. 

Стосовно цих трьох колаборантів судом винесено вироки у межах визначеного Кримінальним  кодексом України покарання – позбавлення права обіймати певні посади, пов’язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування строком на 11 років.

За матеріалами прокуратури Житомирської області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

До поліції Полтавщини 20-го травня близько 08:30 надійшла інформація про пожежу в одному з будинків по вулиці Миру міста Горішні Плавні....

"▪️ 15:23 м. Харків. територія Центрального парку культури та відпочинку. Внаслідок обстрілу було пошкоджено: будівлю кінотеатра, паркан...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Вночі та зранку росіяни здійснили 11 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 49 вибухів. Обс...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "У ніч на 20 травня силами та засобами протиповітряної оборо...

X