Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумки 25.05.2022. ВІДЕО

Сили оборони півдня України продовжують ведення бойових дій, в умовах системних артилерійських й повітряних атак ворога по наших позиціях та мирних населених пунктах. Самі ж окупанти продовжують облаштовувати й укріплювати позиції та відступні рубіжі.

Вздовж лінії зіткнення на Миколаївщині та Херсонщині ворог здійснив 3 нальоти гелікоптерами Мі-8 по 2-3 одиниці в групі. Один напад гелікоптерної трійки шляхом обстрілу нашими підрозділами зірвано: противник ухиляючись від влучань, ретирувався на вихідні позиції.

За результатами обстрілів ворога, в тому числі і «Гіацинтом-Б», в населених пунктах вздовж лінії зіткнення виявлено влучання нездетонувавшего снаряду в житловий будинок і одну поранену цивільну особу. Небезпечний снаряд, знешкоджено співробітниками ДСНС, потерпілому надано допомогу. Про кожне порушення противником норм міжнародного гуманітарного права проінформовано компетентні органи.

За добу живу силу ворога зменшено на 20 рашистів, 2 самохідні артустановки і 1 зенітну, а також автомобільну техніку.

Ворог продовжує повітряну розвідку з метою виявлення наших позицій і способів протидії вздовж узбережжя Одещини і Миколаївщини.

Корабельне угруповання ворожих сил в Чорному морі майже без змін, продовжує блокувати судноплавство і роботу портів. Загрози ракетних ударів та висадки десантів не втрачають своєї актуальності.

Поблизу острова Зміїний виявлено один з малих броньованих артилерійських катерів ВМС Збройних Сил України, що був захоплений рашистами в Бердянську на початку вторгнення. Цілком імовірно, що ворог намагатиметься використати такий катер, ще й під українським прапором, в своїх провокаціях із обстрілом іноземних цивільних суден, а може й прибережних районів як України, так і інших держав чорноморського регіону.

Будьте пильними і обережними, не наражайте себе на небезпеку ані під час повітряної тривоги, ані порушуючи заборону на відвідування узбережжя, лісосмуг чи під час комендантської години, яка від учора скорочена, і триватиме з 23.00 до 05.00.

Сили охорони та оборони півдня України продовжують виконання завдань за призначенням, ефективно протидіють викликам та загрозам.

Разом переможемо!

Все буде Україна!

Оперативне командування "Південь"

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот вісімдесят третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

Контррозвідка Служби безпеки затримала агента воєнної розвідки рф, який під виглядом таксиста шпигував за цивільними та військовими об’є...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. Артилерійсь...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Артобстріл й пʼять атак fpv-дронами. Звечора та вночі ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі:  "Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій о...

X