Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Вчора рашисти двічі за день з метою провокації обстріляли Запорізьку АЕС

Російські окупанти у другій половині дня повторно обстріляли майданчик Запорізької АЕС та місто Енергодар, повідомило ДП "НАЕК "Енергоатом" у Телеграм-каналі у п'ятницю. Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Ввечері 5 серпня російські терористи повторно обстріляли Запорізьку атомну електростанцію з РСЗВ. Три "прильоти" зафіксовані прямо на майданчику станції, біля одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор", - йдеться у повідомленні.

За інформацією "Енергоатома", окупанти серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об'єднаний допоміжний корпус. Є ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин. Висока пожежна небезпека. Наразі постраждалих немає.

Як зазначили у компанії, перед обстрілами представники російського "Росатома" спішно покинули станцію.

"Вірогідно, вони знали, що готується атака", - допустили в "Енергоатомі".

Наразі український персонал ЗАЕС перебуває на місці та виконує всі заходи забезпечення ядерної та радіаційної безпеки та ліквідує наслідки пошкоджень.

Також у другій половині дня п'ятниці російські окупанти обстріляли з РСЗВ Енергодар.

"Близько двох годин тому рашисти обстріляли місто Енергодар, яке є супутником Запорізької атомної електростанції. Кількість постраждалих наразі уточнюється", - повідомили в НАЕК у Телеграм-каналі о 18:41.

Як поінформували в "Енергоатомі", загарбники розбомбили електропідстанцію "Промінь", внаслідок чого майже все місто (6 із 7 мікрорайонів) залишилося без світла. Також не працює водозабірна станція – у місті відсутня вода.

"Це справжня гуманітарна катастрофа, яку навмисно створюють рашисти!" - резюмували в компанії.

Як повідомлялося, Запорізька АЕС у результаті першого ворожого обстрілу в п'ятницю близько 14.30 відключила від мережі один із трьох працюючих енергоблоків через пошкодження високовольтної лінії.

"Сьогодні, 5 серпня 2022 року, російські військові знову вдалися до провокацій. Внаслідок їхнього обстрілу о 14.30 зафіксовано три "прильоти" біля промислового майданчика ЗАЕС", – повідомила НАЕК "Енергоатом" у своєму телеграм-каналі у п'ятницю.

Як уточнили в компанії, військові РФ влучили у високовольтну лінію зв'язку 330 кВ ОРУ (відкритого розподільчого пристрою) автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС. В результаті вона була пошкоджена, на одному з енергоблоків спрацював аварійний захист, увімкнулися дизель-генератори.

"Загарбники продовжують влаштовувати терор і наражати на небезпеку весь цивілізований світ. Необхідно якомога швидше вжити всіх заходів для того, щоб повернути контроль над ядерним об’єктом Україні!", - закликали в "Енергоатомі".

Гендиректор МАГАТЕ Маріо Гроссі на Десятій оглядовій конференції сторін Договору про нерозповсюдження ядерної зброї 2 серпня заявив, що ситуація на окупованій ЗАЕС щодня погіршується, оскільки внаслідок її окупації порушено всі сім принципів ядерної безпеки.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Запорізька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв ві...

X