Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

У Києві 33-річну матір підозрюють у причетності до загибелі крихітної дитини

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Солом’янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру киянці за фактом злісного невиконання батьківських обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило її смерть.

Згідно із матеріалів слідства, 33-річна жінка, будучи позбавленою батьківських прав на чотирьох малолітніх дітей, у серпні 2021 року народила хлопчиків-двійнят.

Після народження дітей жінка постійно нехтувала рекомендаціями лікарів, на прийом до лікаря-педіатра не з’являлась, не відповідала на телефонні дзвінки з поліклініки, а при відвідуванні медичною сестрою дітей вдома була відсутня.

У грудні 2021 року працівники районної Служби у справах дітей та сім’ї провели обстеження умов проживання дітей та встановили, що квартира перебуває у вкрай незадовільному стані: кімнати захаращені брудними речами та непотребом, на стінах відсутні шпалери, велика кількість павутиння, зламані меблі та міжкімнатні двері, у ванній кімнаті на стелі та стінах пліснява, в помешканні відчувається стійких неприємний запах.

Після цього жінка перестала впускати в квартиру працівників соцслужби та медичну сестру, яка приходила відвідати дітей.

Ухилення матері від надання дітям належного догляду та медичної допомоги призвело до настання тяжких наслідків. У квітні один з хлопчиків помер.

Відповідно до висновку експерта смерть 8-місячної дитини настала від гострої респіраторної вірусної інфекції з приєднанням до неї бактеріальної інфекції та розвитком легеневої недостатності.

За результатами зібраних доказів, які вказують на вину матері у смерті дитини, їй повідомлено про підозру.

Також встановлено, що жінка раніше вже відбувала покарання у вигляді позбавлення волі за злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило її смерть.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває. Досудове розслідування здійснюють слідчі Солом’янського УП ГУ НП у місті Києві.

За матеріалами Київської міської прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X