Skip to main content

Авторська колонка

Це врятує вам життя! Важливі поради новобранцям ЗСУ

Андрій Іллєнко учасник російсько-української війни, політик

All articles

                 Поради новачкам від новачка. Мені написав знайомий, якого вчора мобілізували. Попросив пару порад. Досвіду в мене дуже небагато, але хоч щось я вже зрозумів. І вирішив поділитися з усіма, хто готується до моблізації.

                 Отже.

                 Не лягайте на дно окопа чи бліндажа під час обстрілу. Сідайте на корточки, згрупуйтеся і закрийте голову руками. Так ви зможете самостійно вибратися, якщо вас засипле землею. Якщо будете лежати — доведеться відкопувати.

                 Якщо щось свистить — лягайте! Пофіг, що про вас подумають! Відчуваєте, що близько — впали на землю! Потім навчитеся по звуку розуміти, що і куди летить. Не геройствуйте і не понтуйтеся, просто падайте, якщо почули хоч щось.

                 Бронетехніка і артилерія — ціль номер один для ворога. Не тусуйтесь біля неї, якщо не виконуєте задачу. Бронетехніка завжди на відтяжці і замаскована!

                 Шоколад! Беріть його багато, в усі кишені. Знадобиться.

                 Дуріть ворога. Якщо вас мало — показуйте що вас багато. Якщо багато — показуйте що мало.

                 Машини маскуйте! Коли ви в машині — ви пріоритетна ціль. Краще їздити вночі з прибором нічного бачення без фар. Або по сірому. Маскуйтесь! Кожен ваш вихід з укриття — це демаскування! Їхні дрони в небі весь час! Без крайньої потреби не ходіть між позиціями.

                 Не кучкуйтесь! Ходіть в броніку і касці ЗАВЖДИ. Здається що зараз тихо, набридло, спина болить, досвідчені мега-бійці вже забили болт — пофіг! Не знімати! В туалет — теж в броніку! Це рятує життя.

                 Перша хвиля тваринного, панічного страху швидко пройде. Потім стане легше. Головне потім не забийте болт і не розслабтесь.

 

За матеріалами: https://www.facebook.com/andriy.illenko/posts/

The editorial opinion may differ from the author's. The editors of the site are not responsible for the content of this publication.
X