Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

На Запоріжжі банда телефонних шахраїв ошукала людей на 600 000 гривень

Фігуранти налагодили роботу «кол-центрів»: дзвонили громадянам та пропонували зробити внески, аби тримати грошові компенсації за результатами розгляду проваджень в судових інстанціях за раніше скоєними правопорушеннями.

Припинили протиправну діяльність злочинної групи оперативники управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області, слідчі слідчого управління обласної поліції та співробітники Вознесенівської окружної прокуратури міста Запоріжжя.

За даними слідства, до складу злочинної групи входило шість місцевих мешканців. Вони налагодили діяльність «кол-центрів» та безпосередньо виконували роль так званих операторів. Фігуранти телефонували громадянам та представлялися співробітниками виконавчої служби судових установ.  Використовуючи психологічні прийоми, пропонували їм отримати грошові компенсації за результатами розгляду проваджень в судових інстанціях, в яких вони були потерпілими. Проте для цього громадянам необхідно було зробити певні внески. Не відчуваючи небезпеки від таких «чуйних» працівників установ і бажаючи якнайшвидше отримати обіцяну компенсацію, люди потрапляли в «чергову пастку» шахраїв.

У ході досудового розслідування поліцейські отримали докази причетності учасників злочинної групи до заволодіння коштами шістьох громадян на загальну суму понад 600 000 гривень. Окрім того, за попередніми даними, вони можуть бути причетні до щонайменше 20 фактів шахрайського заволодіння коштами громадян на суму понад 5 млн грн.

Оперативники та слідчі за силової підтримки спецпідрозділу КОРД затримали трьох учасників злочинної групи. Крім того, провели санкціоновані обшуки за місцями знаходження «кол-центрів», мешкання фігурантів та в їхніх автомобілях. Вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, «чорнові» записи, «інструкції» щодо спілкування з потерпілими, автомобілі.

Наразі затриманим повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Після проведення ряду процесуальних заходів прийматиметься рішення про повідомлення підозри іншим учасникам злочинної групи.

За скоєне фігурантам може загрожувати до восьми років ув’язнення.

За матеріалами поліції Запорізької області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Запорізька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X