Skip to main content

Авторська колонка

Коли закінчиться війна і що буде у 2023?

Сергій Стуканов Журналіст, громадський діяч

All articles

                     Ключове по статті Залужного і Забродського щодо перспектив воєнної кампанії 2023 року:

                     1) Визнано, що "кримська бавовна" (передусім Саки) - це результат дій ЗСУ

                     2) Вказано, що потенційним завданням ЗСУ в 2023 році може бути серія операцій з оволодіння Кримом

                     3) Зазначено, що такі операції можуть бути успішними лише за підтримки партнерів, проте за наявності політичної волі - це реалістично

                     4) Вказано, що деокупація Криму не закінчить війну, а лише відкладе її до нового витка. Тому метою України (спільно з партнерами) має бути досягення паритету з РФ за далекосяжністю. Іншими словами, мета Міноборони - озброїти ЗСУ ракетами до 2000 км дальності задля враження цілей на території РФ

                     5) Також західний світ має дати зрозуміти РФ, що застосування тактичної ядерної зброї призведе до відповідних ударів по РФ. При цьому заявлено, що навіть застосування такої зброї не зламає волю України до спротиву.

                     Звичайно, реалістичність отримання таких озброєнь 4) і таких гарантій 5) виглядає сьогодні примарно, але, з іншого боку, рік тому ми не могли допроситися навіть стінгерів.

                     В цілому розглядаю статтю як передусім інформаційне послання, адресоване росіянам. Уявляю, як зараз десь у Кремлі його уважно читають в перервах між болісними зведеннями з фронтів. Словом, попереду чимало випробувань, і головне наше гасло незмінне: стоїмо й тримаємося.

                     Переможе витриваліший.

 

За матеріалами: https://www.facebook.com/serhii.stukanov/posts/

The editorial opinion may differ from the author's. The editors of the site are not responsible for the content of this publication.
X