Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

СБУ повідомила про підозру зраднику, який погрожував вбивством очільнику Луганщини. ВІДЕО

Служба безпеки України повідомила про підозру мешканцю Рубіжного, який на початку повномасштабного вторгнення рф допомагав окупантам захопити своє рідне місто та сусідній Сєвєродонецьк. Для цього він передавав ворогу детальну інформацію про дислокацію та переміщення Сил оборони України.

Правоохоронці затримали чоловіка ще навесні, але оголошення підозри потребувало тривалих експертиз, які й були проведені.

Маючи активну проросійську позицію, поплічник агресорів максимально сприяв швидкій окупації регіону. За власною ініціативою він відправив голові Луганської військово-цивільної адміністрації анонімні електронні листи з погрозами.

Зокрема, він «обіцяв» очільнику області фізичну розправу, якщо той не припинить роботу із організації захисту Луганщини від російської навали.

Слідство встановило, що 46-річний працівник рубіжанського хімзаводу «Зоря» наприкінці лютого 2022 року встановив зв'язок з двома представниками російських окупаційних військ.

Він збирав для них детальні дані про дислокацію та переміщення військової техніки, особового складу українських військ та їх чисельність, розташування фортифікаційних споруд на околицях цих населених пунктів.

Для цього здійснював фото- та відеофіксацію, а зібраний матеріал відправляв «зв’язковим» з детальним описом через закриті канали зв’язку.

Надалі ці розвіддані використовувалися для вогневих ударів по позиціях Сил оборони України, забезпечуючи ворогу тактичну перевагу у боях.

За результатами ініційованих СБУ експертиз зраднику повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Наразі правопорушник перебуває під вартою. Триває слідство для встановлення всіх обставин і осіб, причетних до підривної діяльності.

Заходи з викриття ворожого агента проводили співробітники СБУ та Нацполіції за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

За матеріалами СБУ

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Луганська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення Розпочалася сімсот шістдесят п’ята доба широко...

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

За даними слідства, 28 березня близько 15:20 російська армія вкотре обстріляла Херсон.   В зоні ураження снарядів опинилося...

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

X