Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

У Житомирі затримано дебошира, який погрожував застрелити дружину з рушниці. ФОТО

До поліції надійшло повідомлення про конфлікт у родині житомирян. За словами заявника, чоловік перебував у нетверезому стані та погрожував дружині рушницею.

Подія сталася близько 11:40. На виклик про вчинення домашнього насильства першими прибули патрульні. Коли підтвердилась інформація про наявність у квартирі зброї, їм на допомогу були залучені спецпризначенці РПОП ГУНП.

Вхід у квартиру дійсно був заблокований зсередини меблями, однак поліцейським вдалося зайти в оселю непомітно для чоловіка.

Він знаходився в одній з кімнат, сидів на ліжку, а поряд з ним лежала рушниця. Коли спецпризначенці зайшли, чоловік потягнувся за нею, проте не встиг – зброя уже була у руках поліцейських.

- Рушниця була заряджена, але її власник ніяк пояснити свої дії та наміри не міг, - розповів заступник командира взводу РПОП ГУНП Вадим Журавський. – Зовні він мав ознаки неадекватного стану.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Житомирське районне управління поліції. Під час огляду у квартирі було вилучено ще дві гранати. На щастя, за висновками фахівців вибухотехнічної служби поліції, вони виявились навчальними.

Відносно чоловіка були оформлені адміністративні матеріали за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства…) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Окрім того, поліцейські з’ясували, що 69-річний чоловік мав дозвіл для зберігання мисливської рушниці.

- Однак за виявлених обставин та відповідно до норм Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» наразі він позбавлений права на зберігання та носіння гладкоствольної зброї, - повідомив начальник відділу контролю за обігом зброї ГУНП Олександр Господарчук. – Рушниця вилучена.

Окрім того, чоловікові доведеться відповідати і за порушення встановлених вимог щодо її зберігання.

За матеріалами поліції Житомирської області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

У Дніпрі жінка намагалася продати свого 2-річного сина за 1 млн грн. Отримані гроші за дитину 19-річна горе-мати хотіла витратити на ...

Подія трапилася наприкінці 2023 року в одному із сіл Кременецького району. До співробітників поліції надійшло повідомлення від лікарів п...

За процесуального керівництва Сумської та Шосткинської окружних прокуратур проводяться досудові розслідування за фактами порушення закон...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "О 7-ій ранку ворог наніс ракетний удар по Одесі. Наразі відомо...

X