Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

У Дніпрі викрито підпільний осередок «партії шарія», який готував антиукраїнські провокації, - СБУ. ФОТО

Служба безпеки запобігла спробам розхитування внутрішньо-політичної обстановки на Дніпропетровщині.

У результаті контрдиверсійних заходів в обласному центрі вдалося попередити протиправну діяльність регіонального «відділення» забороненої «партії шарія».

У ході обшуків у приміщеннях прокремлівського осередку виявлено інструкції з алгоритмом дій щодо провокації масових заворушень під час громадських заходів.

Також зловмисники готувались до проведення вуличних акцій на підтримку російських окупантів у разі наближення лінії фронту або захоплення регіону.

Крім цього знайдено «угоди» представників партії про нерозголошення інформації щодо своєї підривної діяльності проти України.

За даними слідства, заборонений партійний осередок організував виходець з Донеччини, який прибув до Дніпра під виглядом переселенця.

Перебуваючи на постійному зв’язку з представниками шарія, які переховуються за кордоном, він облаштував підпільне відділення «політсили» у власному помешканні.

Для конспірації контактував виключно з «перевіреними» особами і максимально приховував адресу свого проживання.

У результаті слідчо-оперативних дій правоохоронці також виявили у помешканні організатора «підпілля» склади з ворожими виданнями, листівками та фінансову «звітність» щодо витрат на антиукраїнську діяльність.

Наразі вилучені матеріали направлено на експертизу для вжиття подальших процесуальних дій.

У межах кримінального провадження триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушень і притягнення винних до відповідальності.

За матеріалами СБУ

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває вісімсот шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксовано 76 б...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі:  "Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️8 травня 13:30 м. Харків. Внаслідок обстрілу місцевості ...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "У Нікополі двоє загиблих та стільки ж постраждалих. ...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

X