Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Інформував ворога та планував вступити до лав окупантів - затримано контрактника ЗСУ. ВІДЕО

Контррозвідка Служби безпеки викрила ще одного російського агента у ході спецоперації у прифронтових районах Миколаївської області.

Фігурантом є контрактник однієї з військових частин, дислокованих на території регіону.

У лютому 2023 року він за власної ініціативи вийшов на спецслужбу рф, якій запропонував свою допомогу у війні проти України, а також висловив бажання вступити до лав окупантів.

Щоб встановити зв’язок з агресором, він «звернувся» до своєї сестри, яка проживає в росії і перебуває у близьких стосунках з посадовцем окупаційних угруповань.

Ним виявився заступник командира з військово-політичної роботи 83-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону зс рф Володимир Снєговський.

З ворогом жінка познайомилась після тимчасового захоплення одного із селищ на Херсонщині, де проживала на початку повномасштабного вторгнення.

Під час звільнення району вона вирішила тікати разом із загарбниками, а потім оселилася в рф, де продовжила «спілкування» зі Снєговським.

Встановлено, що саме він передав інформацію про її родича кадровому співробітнику російської спецслужби, який потім вийшов на прямий зв’язок з фігурантом.

За даними слідства, ворожий агент виконував вказівки свого «куратора» щодо збору даних про дислокацію підрозділів ЗСУ у Миколаївській та Вінницькій областях.

Розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки прицільних ракетних ударів по українських об’єктах.

Також зрадник обговорив з представником російської спецслужби умови переходу за лінію фронту і здачу в полон.

Втім контррозвідники СБУ своєчасно викрили зловмисника, поетапно задокументували його злочинні дії і затримали в одній з адміністративних будівель під час виконання розвідувального завдання.

При обшуку у затриманого виявлено мобільний телефон зі встановленим анонімним месенджером, який він використовував для спілкування з агресором.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд обрав йому міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

За матеріалами СБУ

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Миколаївська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 21 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 93 вибух...

Триває вісімсот восьма доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксовано 108...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: За добу ударів по м. Харкову не зафіксовано. Артилерійсь...

Розпочалася вісімсот восьма доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулос...

X