Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Цинічно грабували літніх жінок - підозрюються двоє чоловіків, ще одного судитимуть

Органи прокуратури продовжують всебічну роботу з протидії майновим злочинам. Зокрема, правоохоронці вживають всіх заходів для притягнення до відповідальності осіб, які в умовах воєнного стану займались грабежами. Серед жертв зловмисників — особи похилого віку. 

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що 33-річний харків’янин, який раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за майнові злочини, вирішив повернутися до протиправної діяльності і вкотре порушив закон.

Чоловік «спеціалізувався» на тому, що зривав з шиї перехожих золоті ланцюжки. На початку вересня цього року в Салтівському районі м. Харкова зловмисник пограбував таким чином двох жінок. Його жертвами стали 77-річна і 69-річна харків’янки. 

Наразі Салтівською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом грабежу, вчиненого повторно, в умовах воєнного стану. 

Зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі. Його судитимуть у Московському районному суді м. Харкова.

Крім того, правоохоронці встановили особу ще двох зловмисників. Ними виявились 32-річний і 40-річний мешканці Лозової. Обидва чоловіки раніше неодноразово мали проблеми із законом і відбували покарання в місцях позбавлення волі, але це не змотивувало їх змінити спосіб життя.

Так, 17 жовтня цього року чоловіки побачили, як 65-річна жінка знімає готівку в банкоматі, простежили за нею і, дочекавшись слушного моменту, коли потерпіла сіла на лавку, аби перепочити, підійшли до неї. Один зі зловмисників вдарив жінку в обличчя, інший схопив її сумку, після чого грабіжники втекли з місця події. 

Також встановлено, що у вересні цього року 32-річний чоловік вчинив ще й крадіжку. Жертвою крадія також стала жінка — чоловік викрав у неї банківську картку, якою в подальшому розраховувався у магазинах.

За процесуального керівництва Лозівської окружної прокуратури Харківської області обом зловмисникам повідомлено про підозру. Їм інкримінують вчинення грабежу в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 186 КК України), а 32-річному чоловіку — ще й вчинення крадіжки (ч. 4 ст. 185 КК України).

За матеріалами Харківської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 99. Окупанти продовжують застосовувати авіацію, з...

Від початку доби на фронті мали місце 84 бойових зіткнення. Сили оборони зупиняють ворога та руйнують його плани.  Окупанти акти...

Наразі загальна кількість ворожих атак на лінії бойового зіткнення досягла 64. Найбільшу активність ворог продовжує проявляти на Покровс...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "06:33 Куп'янский р-н., Курилівська ТГ, с. Кругляківка. Чер...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

X