Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Пересилали наркотики в Україну в кавових машинах - у Києві викрито банду контрабандистів. ФОТО

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 15 учасникам злочинної організації, які налагодили контрабандний канал постачання наркотичних засобів та психотропних речовин в Україну з метою їх збуту.

Їм інкриміновано створення злочинної організації, а також участь у ній, контрабанду наркотичних засобів, психотропних речовин та незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч.ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 305, ч.ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, організатори надсилали наркотики та психотропи в Україну з Королівства Іспанії за допомогою міжнародних поштових відправлень.

Для маскування вмісту посилки вони пакували їх у предмети побутової техніки – кавові машини, музичні програвачі, великі портативні аудіо-системи.

У подальшому учасники злочинної організації збували наркотичні засоби шляхом передачі «з рук в руки» та поштовими відправленнями по Україні.

Правоохоронці провели близько 60 обшуків, за результатами яких у підозрюваних вилучено 330 гр кокаїну, 564 гр амфетаміну, 200 гр A-PVP, 1 236 шт МДМА, 100 шт ЛСД та інші заборонені препарати, понад 1 кг канабісу, скляну ємність з шишками, 250 гр галюциногенних грибів. Орієнтовна вартість вилучених наркотичних засобів та психотропних речовин складає понад 5 млн грн.

Також у них вилучили зброю та набої до неї, 72 мобільних телефонів, банківські картки, 2 транспортні засоби, понад мільйон гривень, 8 300 доларів США, 1000 євро, чорнові записи.

Всіх підозрюваних затримано. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів та накладення арешту на вилучене майно.

За матеріалами Київської міської прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій обла...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Кізомис, Дніпровськ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ За добу ударів по місту Харків не зафіксовано. ▪️ Ар...

У ніч на 28 квітня 2024 року противник атакував 4-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із мису Чауда – Крим, зенітною керованою ракето...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі "У ніч на 28 квітня на Миколаївщині силами та засобами протип...

X