Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Вбивство, розчленування та масові грабежі цивільного населення на Харківщині — ідентифіковано трьох військових рф

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури трьом російським військовим повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб. Одному з них додатково інкриміновано ч. 2 ст. 438 КК України.

Підозрювані – двоє військовослужбовців 7-го окремого мотострілецького полку зс рф на прізвиська «Комуніст» та «Фанат», а також військовий 1-го батальйону 1-ої роти 202-го мотострілецького полку так званої «лнр». 

Саме вони під час окупації Ізюмського та Куп’янського районів неодноразово відбирали майно у місцевих жителів, погрожуючи розстрілом. 

За даними слідства, 13 березня 2022 року підозрювані приїхали до будинку у с. Волохів Яр Ізюмського району, де на той час перебував мирний житель зі своєю родиною. «Фанат», погрожуючи застосуванням зброї, почав випитувати дані про проукраїнськи налаштованих громадян, насамперед брата потерпілого, який є військовослужбовцем ЗСУ. Не отримавши жодної інформації, російські військові наказали йому віддати авто. Злякавшись за життя своїх маленьких дітей, потерпілий віддав ключі від автівки.

На цьому автомобілі 31 липня вони приїхали до фермерського господарства у с. Безмятежне Куп’янського району, власником якого був чоловік з активною проукраїнською позицією родом із Закарпатської області. Односельці називали його «Вуйком». 

«Фанат» вийшов з автівки та сказав власнику фермерського господарства підійти до нього під приводом допомоги у ремонті машини. Коли фермер підійшов до нього, окупант вистрелив йому в голову. Чоловік помер на місці.

Після цього підозрювані розчленували тіло вбитого, частину поклали в авто, на якому приїхали окупанти, та підпалили. Аби приховати злочин, вони забрали відрублені частини тіла фермера та викинули їх по дорозі до с. Вишневе Куп‘янського району. 

Правоохоронці встановили ще два епізоди злочинної діяльності окупантів. У дачному кооперативі вони викрали двигун до човна, який у подальшому продали. Також підозрювані заволоділи транспортними засобами підприємства. Щоб подолати спротив охоронців, вони наказали їм лягти на землю обличчям вниз. У разі непокори — погрожували розстрілом.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ...

Внаслідок місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога Внаслідок операції підрозділу ГУР МО України “Group 13” ударним морським ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ 14:20 м. Харків. Внаслідок обстрілу КАБ по Шевченківськ...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем опинилися Придніпровсь...

Розпочалася вісімсот третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося...

X