Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Донеччині оператор служби 102 допомогла дітям врятуватися, - поліція

Будь ласка, допоможіть терміново! Тато випив і вдома просто жах, я хочу, щоб ви врятували маму», - звернувся до поліції 17-річний юнак з Бахмуту. 

Хлопець вивів з дому маленьку сестричку та ще двох дітей, які прийшли у гості, але батько почав їх переслідувати.

Операторка колл-центру 8 хвилин утримувала дітей на зв’язку та «довела» їх до безпечного місця.

Подія трапилася днями, близько 20:30. Житель Бахмуту прийшов додому п’яним та почав сваритися з дружиною. Конфлікт супроводжувався агресією. Діти злякалися та вибігли з квартири на вулицю.

Перше, що зробив старший хлопець в небезпечній ситуації, - попросив захисту в поліції.

«Нас тут четверо дітей, один - до двох років. Тато почав все трощити, мама залишилася там, я чую крики з під’їзда. Благаю, зробіть так, щоб поліцейські приїхали скоріше», - підліток не знав, що робити – тікати, рятуючи дітей, або бігти рятувати матір.

Дівчина-оператор колл-центру 102 заспокоїла юнака та повідомила, що група поліції вже їде до нього. Також викликала на адресу «швидку допомогу».

Співробітниця поліції упевнилася, що діти знаходяться поза межами досяжності агресора, та порадила їм піти у безпечне місце.

Підлітки з малям на руках побігли до бабусі, яка жила неподалік, однак помітили, що батько вийшов з дому та пішов слідом за ними.

«Зайдіть в магазин і чекайте там, де багато людей, не відключайтеся та не кладіть слухавку, доки не приїде поліція», - операторка Яна Воєводенко впевнено «вела» дітей подалі від небезпеки.

Від юного заявника фахівець дізналася, що конфлікт, поєднаний з насиллям - надзвичайна для родини ситуація і що останні раз таке було років 10 тому. Тому для дітей це стало потрясінням.

Через 8 хвилин на місце прибув наряд Бахмутського відділу поліції. Конфлікт було вичерпано. Від написання заяви жінка відмовилася. Діти були повернуті додому. Але ця родина залишеться під увагою поліцейських. 

З початку року до поліції Донеччини надійшло 819 викликів від дітей, у 23 випадках поліцейські застосовували практику утримання неповнолітніх заявників на лінії заради їхньої безпеки.

За матеріалами ВК ГУНП у Донецькій області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Донецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 6 населених пунктів. Ворог завдав авіа...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: 23 квітня 02:49 м. Дергачі Харківського району. Внаслідок о...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Білозерк...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "За уточненими даними, внаслідок нічної дронової атаки росіян по О...

У ніч на 23 квітня 2024 року російські окупанти атакували Україну двома балістичними ракетами «Іскандер-М» із Бєлгородської обл. – рф. т...

X