Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Черкащині учасників злочинної групи підозрюють у захопленні сільськогосподарського підприємства

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру п’ятьом учасникам злочинної організації, які захопили сільськогосподарське підприємство на території регіону.

Їм інкриміновано протидію законній господарській діяльності, протиправне заволодіння майном підприємства, створення та участь у злочинній організації, зловживання повноваженнями осіб, які надають публічні послуги.

За даними слідства, мешканець Черкащини влітку 2022 року створив та очолив злочинну організацію з метою заволодіння корпоративними правами та майном підприємств. До протиправної діяльності залучив ще чотирьох жителів різних областей України.

Від вересня 2022 року до березня 2023 року підозрювані з використанням підроблених документів здійснили перереєстрацію права власності на сільгосппідприємство в одному з сіл Золотоніського району на Черкащині.

У березні 2023 року учасники злочинної організації, видаючи себе за законних власників, захопили територію підприємства.

Завдяки злагодженим діям правоохоронних органів його повернуто законному володільцю, а також попереджено намір злочинної організації захопити ще одне підприємство. 

Наразі до підозрюваних застосовано запобіжні заходи – тримання під вартою з правом внесення застави та домашній арешт.

Зазначимо, що трьох їхніх спільників, обвинувальні акти стосовно яких скеровано до суду раніше, визнано винними у протиправному заволодінні майном підприємства.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Черкаській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Черкаській області та Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області ДСР Нацполіції України.

За матеріалами

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Черкаська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафі...

▪️ 27 квітня 00:30 м. Харків удар С-300 по території 3-ї психлікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, дах та внутрішнє оздоблення п...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Придніпро...

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Усього ворог застосував...

За підтримання обвинувачення прокурором Подільської окружної прокуратури м. Києва суд засудив 53 - річного чоловіка до максимального пок...

X