Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Розраховували отримати за збут наркотиків близько 100 млн гр - на Чернігівщині судитимуть злочинну групу. ФОТО

Слідчі Чернігівського райуправління поліції завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо членів організованої злочинної групи, які налагодили виготовлення та збут наркотиків у особливо великих розмірах. Матеріали провадження з обвинувальним актом передано прокуророві Чернігівської окружної прокуратури для скерування до суду.

Викриття зухвалих наркоділків відбулося влітку минулого року. Оперативники карного розшуку обласної поліції спільно з кримінальним блоком та підрозділом кримінального аналізу Чернігівського райуправління на території Ріпкинської громади разом з оперативними співробітниками Чернігівського прикордонного загону виявили 2 гектари культивованих конопель.

Там же, у будівлях на ділянці, відбувалася переробка та фасування наркосировини, а також зберігалася готова до збуту продукція — 90 пакетів подрібненого наркозілля.

На території ділянки поліцейські провели санкціонований обшук. В ході слідчої дії було вилучено майже 104 кілограми канабісу. Його вартість на «чорному ринку» може перевищити 16 мільйонів гривень. Загалом же власники незаконної плантації розраховували на річний прибуток у сумі понад 100 мільйонів гривень, за результатами збору всього урожаю.

Також на місці події поліцейські виявили та вилучили вентилятори, спеціальні сушарки, електронні ваги та інше лабораторне обладнання.

Поліцейські затримали на місці озброєного організатора злочину та двох його спільників, вилучивши автомат та пістолет з пристроями для безшумної стрільби. Згодом, у ході досудового розслідування, поліцейські встановили причетність до незаконної діяльності ще двох фігурантів. Ці особи за попередньою змовою зі зловмисниками допомагали членам організованого злочинного угруповання виготовляти канабіс.

Зловмисникам, які були задіяні в злочинній схемі, повідомлено про підозри у скоєнні злочинів у складі організованої злочинної групи.

Матеріали завершеного кримінального провадження з обвинувальним актом передано прокуророві Чернігівської окружної прокуратури для скерування до суду.

За матеріалами поліції Чернігівської області                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Чернігівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафі...

▪️ 27 квітня 00:30 м. Харків удар С-300 по території 3-ї психлікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, дах та внутрішнє оздоблення п...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Придніпро...

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Усього ворог застосував...

За підтримання обвинувачення прокурором Подільської окружної прокуратури м. Києва суд засудив 53 - річного чоловіка до максимального пок...

X