Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Дніпрі судитимуть організаторів та працівників call-центру, які ошукували українських переселенців у Польщі. ФОТО

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 2 організаторів та 12 учасників злочинної організації, які налагодили роботу шахрайського call-центру.

Їм інкриміновано створення, керівництво злочинною організацією і участь у ній, а також шахрайство

Розслідуванням встановлено, що учасники злочинної організації орендували приміщення у центрі Дніпра. Вони облаштували комп’ютерною технікою офіс та залучили до роботи операторів. 

Представники call-центру зв’язувалися з громадянами України, які тимчасово проживають на території Польщі, за допомогою зашифрованих дзвінків нібито від справжніх місцевих банків. 

Вони представлялися працівниками служби безпеки банку та наголошували на необхідності завантажити додаток для захисту персональних даних потерпілих.

Через додаток шахраї дізнавалися інформацію про залишок коштів на банківському рахунку та відповідний «BLIK-код», завдяки якому і здійснювали виведення грошових коштів на підконтрольні рахунки на території України або криптогаманці.  

Отримані шахрайським шляхом кошти обвинувачені переводили в готівку за допомогою обмінних пунктів валют у м. Дніпро та розподіляли між учасниками злочинної організації.

З метою прикриття незаконної діяльності вони задіяли діючого правоохоронця. За це він отримував «відсоток» від роботи шахрайського центру.

Встановлено 11 потерпілих, сума завданих їм збитків – мільйон гривень.

За клопотанням прокурора накладено арешт на банківські рахунки, нерухомість та автомобілі обвинувачених.

Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління ДБР у Полтаві, оперативний супровід – співробітники УСР області ДСР Нацполіції України.

За матеріалами Дніпропетровської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Розпочалася вісімсота доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 134 ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій обла...

За процесуального керівництва Купʼянської та Чугуївської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фак...

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 40 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 215 ви...

Триває сімсот дев’яносто дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

X