Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Запоріжжі викрито злочинну групу медпрацівниць на виготовленні фіктивних документів та довідок. ФОТО

Три медпрацівниці налагодили «схему» оформлення фіктивних документів і довідок для громадян. Правоохоронці викрили організаторку злочинної діяльності під час отримання неправомірної вигоди. Їй та двом виконавицям слідчі повідомили про підозру.

У межах відкритого кримінального провадження слідчі відділу №1 (Вознесенівський) Запорізького райуправління поліції разом із оперативниками УСР в Запорізькій області під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури задокументували злочинну діяльність працівниць двох медзакладів обласного центру.

Правоохоронці встановили, що 53-річна медсестра організувала незаконне оформлення фіктивних документів. До злочинної діяльності жінка залучила двох працівниць іншої лікарні, які мають зв’язки і вплив на посадових осіб медичних закладів Запоріжжя та МСЕК. Фігурантки підшукували «клієнтів» та збирали їхні документи для подальшої передачі «в роботу». Одна з них відповідала за формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність і документації щодо проходження обов’язкового медогляду громадянами. Інша – за вирішення питань щодо оформлення груп інвалідностей громадянам.

В залежності від пакета документів, вартість їхніх послуг коливалися від декількох сотень гривень до декількох тисяч доларів США.

Поліцейські задокументували отримання організаторкою злочинної схеми 193 тисяч гривень. Частину цієї суми вона зобов’язувалась передати посадовим особам обласного МСЕК.

Загалом під час слідчо-оперативних заходів у межах досудового розслідування кримінального провадження правоохоронці задокументували чотири факти одержання неправомірної вигоди зловмисницями.

За результатами обшуків у службових кабінетах та за місцями мешкання фігуранток слідчі вилучили гроші в національній та іноземній валюті, мобільні телефони, ноутбуки, документи, печатки і штампи різних лікарів, чорнові записи.

Слідчим правопорушницям повідомлено про підозру. На цей час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Досудове розслідування триває.

За матеріалами поліції Запорізької області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Запорізька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафі...

▪️ 27 квітня 00:30 м. Харків удар С-300 по території 3-ї психлікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, дах та внутрішнє оздоблення п...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Придніпро...

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Усього ворог застосував...

За підтримання обвинувачення прокурором Подільської окружної прокуратури м. Києва суд засудив 53 - річного чоловіка до максимального пок...

X