Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поліцейські Рівненщини знайшли вандалів, які пошкодили меморіальну дошку в урочищі «Папірня». ФОТО

Поліцейські встановили зловмисників, причетних до осквернення і руйнування пам’ятника у Рівненському районі

Нагадаємо, 28 січня працівники СБУ регіону в одному із месенджерів виявили відео щодо пошкодження меморіальної дошки в урочищі «Папірня». Оприлюднений факт підтвердився — на місці події поліцейські виявили розколоту на частини одну із стел пам’ятного знаку, встановленого євреям, жителям Соснового-Людвиполя, які загинули від рук нацистів.

Слідчі за фактом осквернення і руйнування пам’ятника, спорудженого в пам’ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни, розпочали досудове розслідування.

Оперативники управління карного розшуку, ВП № 4 (м. Березне), кіберполіцейські, поліцейські офіцери Соснівської громади за оперативного супроводу працівників СБУ провели ряд слідчих дій та розшукових заходів для встановлення осіб, причетних до скоєного зухвалого злочину.

Відтак, під час відпрацювання селища Соснове на приміщені нежитлового колишнього гуртожитку правоохоронці виявили два підозрілих графіті.

В подальшому працівники управління карного розшуку здобули оперативну інформацію про осіб, які серед населення пропагують неофашистські ідеї.

Поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцями проживань 19-річного жителя села Прислуч та 17-річного жителя Клесова.

Під час слідчої дії поліцейські виявили та вилучили необхідні докази. Крім того, у молодшого фігуранта виявили канабіс, пристрої для куріння, пістолет та патрони. Вилучене скеровано для проведення відповідних експертиз, за результатами яких прийматиметься процесуальне рішення.

Юнаки у скоєному зізналися. Відомо, що 17-річний хлопець ударив ногами та молотком по пам’ятнику, внаслідок чого одна із двох ідентичних стел упала та розкололася. В подальшому зловмисник став на неї — усе це зафільмував 19-річний.

Вирішується питання про повідомлення зловмисникам про підозру.

Санкція статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

За матеріалами поліції Рівненської області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Рівненська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

▪️ 27 квітня 00:30 м. Харків удар С-300 по території 3-ї психлікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, дах та внутрішнє оздоблення п...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Придніпро...

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Усього ворог застосував...

За підтримання обвинувачення прокурором Подільської окружної прокуратури м. Києва суд засудив 53 - річного чоловіка до максимального пок...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "Протягом минулої доби на Миколаївщині силами та засобами пр...

X