Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Апеляційний суд у Києві за зверненням прокуратури скасував закриття справи елітного наркодилера. ФОТО

За принципової позиції прокурорів Київської міської прокуратури Київський апеляційний суд скасував незаконну ухвалу Печерського районного суду Києва про закриття кримінального провадження за обвинуваченням киянина у систематичному незаконному збуті кокаїну у нічних клубах та зберіганні бойових припасів, без передбаченого законом дозволу.

Справу направлено на новий розгляд до Печерського районного суду Києва.

Нагадаємо, в серпні 2022 року працівники поліції затримали киянина в центрі міста одразу після чергового незаконного збуту кокаїну. Під час особистого огляду при собі у нього виявили та вилучили 23 пакетика розфасованих наркотичних засобів, готових до збуту.

Крім того, у ході проведення санкціонованого обшуку у помешканні затриманого вилучили бойові набої, пакетики для фасування та електронні ваги.

В подальшому наркодилеру повідомили про підозру у систематичному незаконному збуті кокаїну у місцях масового перебування громадян та зберіганні боєприпасів без передбаченого законом дозволу.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт ще у жовтні 2022 року було направлено до Печерського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Втім, у травні 2023 року ухвалою судді Печерського районного суду м. Києва за клопотанням адвоката обвинуваченого суд закрив справу у зв’язку із закінченням після повідомлення особі про підозру строків досудового розслідування.

Не погоджуючись з таким рішенням суду, прокуратура оскаржила закриття справи в суді. Київський апеляційний суд погодився з позицією прокурорів, які довели, що строки проведення досудового розслідування не закінчились і суд повинен продовжити розгляд справи по суті.

Нагадаємо, вироком Бориспільського районного суду цей чоловік у грудні 2022 року засуджений до 5 років позбавлення волі за збут кокаїну у нічних клубах Києва. Наразі він перебуває під вартою.

За матеріалами Київської міської прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Впродовж дня ворог намагається шукати шляхи аби вклинитися в нашу оборону та спробувати вибити українські підрозділи із зайнятих рубежів...

Від початку доби ворог продовжує нарощувати темпи наступальних дій.  Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 110....

Вісімсот п’ятдесят третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 1...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ О 22:40 ворог вдарив КАБами по Харкову та району. Без р...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

X