Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Одещині викрито канал незаконного продажу електронних цигарок, - Кіберполіція

Кіберполіцейські Одещини викрили осіб, які нелегально збували через інтернет пристрої для куріння, що можуть становити загрозу для життя та здоров’я людей. Проведено обшуки та вилучено понад 600 пристроїв для куріння.

Працівники Управління протидії кіберзлочинам в Одеській області спільно з детективами територіального управління Бюро економічної безпеки України під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури встановили, що двоє 22-річних мешканців Одещини організували «бізнес» з продажу електронних нікотинових пристроїв, рідин для електронних сигарет та іншої підакцизної групи товарів без акцизних марок.

Для збуту продукції вони створили та регулярно наповнювали контентом веб-сайт та сторінку в соціальній мережі Instagram.

Ділки приймали замовлення та відправляли товар покупцям через одного з поштових операторів на всій підконтрольній Україні території. Оплату приймали на банківську картку або за допомогою електронного гаманця.

Також встановлено, що при реалізації товару правопорушники не перевіряли вік покупців, тому вказану продукцію могли придбати неповнолітні.

Правоохоронці провели п’ять обшуків, зокрема за місцями проживання фігурантів та зберігання ними товару. Вилучено більше ніж 600 одиниць електронних сигарет і пристроїв для куріння, майже 250 банок з рідиною для електронних сигарет, понад 165 тисяч гривень, а також візитівки, комп’ютерну техніку, банківські картки і мобільні телефони.

Виявлену продукцію детективи БЕБ направили на проведення експертизи, зокрема, для дослідження на предмет загрози життю та здоров’ю людей.

Фігурантам може загрожувати до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції.

За матеріалами поліції Одеської області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій обла...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Кізомис, Дніпровськ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ За добу ударів по місту Харків не зафіксовано. ▪️ Ар...

У ніч на 28 квітня 2024 року противник атакував 4-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із мису Чауда – Крим, зенітною керованою ракето...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі "У ніч на 28 квітня на Миколаївщині силами та засобами протип...

X