Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Засуджено трьох інформаторів, які коригували ворожі удари по сходу України

За публічного обвинувачення прокурорів Донецької та Луганської обласних прокуратур ухвалено вироки трьом громадянам за готування до державної зради, колабораційну діяльність та несанкціоноване поширення інформації про розміщення Збройних Сил України.

Жителя Краматорська засуджено до 12 років позбавлення волі, уродженця Часів Яру – до 10 років ув’язнення, а мешканця Сєвєродонецька – до 7 з половиною років.

Протиправну діяльність засуджених на користь ворога викрито навесні 2022 року та восени 2023 року.

Прокурори у суді довели, що краматорчанин у 2022 році надсилав інформацію військового характеру своєму знайомому – представнику однієї із окремих мотострілецьких бригад армійського корпусу «днр».

Наступного року він налагодив контакт зі співробітником фсб рф, аби допомагати військам держави-агресора у веденні бойових дій проти ЗСУ. Засуджений позначав на картах координати місць дислокації українських військових у своєму місті. Текстом й графічними зображеннями на картах конкретизував розташування об’єктів, що могли зацікавити окупантів, а в подальшому він розповідав про «прильоти».

Чоловік із Часів Яру у березні-квітні 2022 року збирав інформацію про місця дислокації військовослужбовців та техніки Сил оборони України на території Донецької та Дніпропетровської областей. Її за допомогою акаунтів в месенджерах передавав жительці Донецька.

Зокрема, на скриншотах карт він робив позначки розташування блокпостів, окопів, бліндажів й бетонних споруд у містах Часів Яр, Дніпро, Павлоград і Кривий Ріг.

Ще один засуджений – сєвєродончанин, який після повномасштабного вторгнення рф в Україну вступив у злочинну змову з представником незаконного збройного формування «лнр». За грошову винагороду він відстежував чисельність та переміщення військової техніки і особового складу ЗСУ на території міста. Розвіддані у вигляді тексту та скриншотів карт з позначками надсилав через Telegram-канал.

Одним із завдань ворожого куратора була перевірка наслідків ударів по обласному волонтерському штабу, що розміщувався на базі Льодового палацу спорту.

На вироки суду громадяни чекали під вартою.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

▪️ 27 квітня 00:30 м. Харків удар С-300 по території 3-ї психлікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, дах та внутрішнє оздоблення п...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Придніпро...

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Усього ворог застосував...

За підтримання обвинувачення прокурором Подільської окружної прокуратури м. Києва суд засудив 53 - річного чоловіка до максимального пок...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "Протягом минулої доби на Миколаївщині силами та засобами пр...

X