Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Двох учасників «лнр» підозрюють у катуванні цивільних та військовополонених українців

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом громадянам у порушенні законів та звичаїв війни.

За даними слідства, один із підозрюваних ‒ луганчанин, ексміліціонер, який у 2015 році приєднався до так званого «мдб лнр».

На початку повномасштабного російського вторгнення він разом із представниками окупаційних військ облаштував катівню у захопленій адмінбудівлі Сватівської податкової інспекції. Там знущалися над місцевим цивільним населенням.

Підозрюваний мав придушувати рух опору та проводити «профілактичні заходи» з проукраїнськи налаштованими людьми. Серед потерпілих – колишній міський голова, депутат райради та місцева мешканка.

Чоловік разом зі спільниками незаконно позбавляли волі цивільних у місті, протиправно їх утримували та катували. Затриманих били прикладом автомату та кулаками, обливали частини тіла киплячою водою, застосовували електричний струм та погрожували фізичною розправою. У такий спосіб схиляли людей до співпраці з «мдб лнр».

Інший підозрюваний ‒ мешканець Сорокиного, колишній співробітник пенітенціарної служби. У 2014 році він став «заступником начальника Суходільської виправної колонії мвс лнр».

Після 24 лютого 2022 року особисто брав участь у катуваннях українських військовополонених, які утримувалися в окупаційній установі. Також віддавав накази на жорстоке поводження та катування своїм підлеглим. 

За його вказівкою до військових застосовували фізичні та психологічні тортури. Привʼязували до вух дроти та били електрострумом, систематично наносили удари кийками, а також тримали без води.

Їх змушували виконувати гімн держави-агресора та пісні російських виконавців під час «заходів» на підтримку рф.

Слідство продовжує ідентифіковувати всіх причетних до заборонених Женевською Конвенцією дій стосовно мирного населення та військовополонених.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За матеріалами Луганської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Луганська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Придніпро...

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Усього ворог застосував...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "Протягом минулої доби на Миколаївщині силами та засобами пр...

Розпочалася сімсот дев’яносто четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої до...

Проь це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій обл...

X