Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Миколаївщині злочинці засуджені за напад на родину пенсіонерів

Вознесенською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно двох жителів міста Вознесенська, які 27 липня 2018 року у м. Вознесенськ вчинили розбійний напад на родину літніх людей.

Установлено, що приблизно о 03:00 год., двоє зловмисників, віком 24 та 58 років, за попередньою змовою проникли у будинок 88-річної жінки та її 63-річного сина та з використанням ножа здійснили розбійний напад на потерпілих. Після чого відкрито заволоділи грошовими коштами та їх майном  на загальну суму майже 18 тис грн.

Дії правопорушників кваліфіковано за ч.3 ст. 187 КК України напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло.

Унаслідок належної організації підтримання публічного обвинувачення, принциповості позиції прокурора та вмілому поданні суду доказів обвинувачених засуджено до реальної міри покарання.

Зокрема, 24-річного раніше не судимого обвинуваченого, який у повному обсязі та добровільно відшкодував потерпілим спричинені кримінальним правопорушенням збитки, щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю злочину, судом визнано винним за ч.3 ст. 187 КК України та призначено покарання із застосуванням ч.ч.1, 2 ст. 69 КК України у виді 4 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Іншого обвинуваченого — 58-річного раніше судимого за вчинення злочинів проти власності, попри його категоричне невизнання вини в інкримінованому йому злочині, судом визнано винним за ч.3 ст. 187 КК України та призначено покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією всього його майна. Відповідно до ч.1 ст. 71 КК України до призначеного покарання, частково приєднано невідбуту частину основного покарання за вироком суду від 14.06.2018 та остаточно до відбування покарання обвинуваченому призначено 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього його майна. 

За матеріалами прес-служби прокуратури Миколаївської області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Миколаївська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X