Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Викрито злочинну організацію яка займалася масовим виготовленням підроблених документів

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора десятьом учасникам злочинної організації повідомлено про підозру.

Їм інкриміновано створення, керівництво злочинною організацією та участь у ній, підроблення та використання підроблених документів, а також виготовлення, зберігання або збут підроблених державних цінних паперів чи голографічних захисних елементів.

За даними слідства, учасники злочинної організації систематично виготовляли підроблені офіційні документи – водійські та інші посвідчення, свідоцтва, довідки, паспорти, у тому числі іноземних зразків, із нанесенням голографічних захисних елементів.

Для цього підозрювані за місцем свого проживання та в спеціально орендованих квартирах облаштували «типографію» зі спецтехнікою та обладнанням – принтерами, програмним забезпеченням, плівкою, пластиком та голографічними захисними елементами. Вартість одного підробленого документу становила від 300 до 1500 доларів США.

Через спеціально створені Телеграм-канали підозрювані отримували замовлення від покупців. Після перерахування коштів на банківські картки чи електронні гаманці пересилали готовий «документ» поштою. З метою конспірації під час пересилання замовлення підозрювані використовували вигадані анкетні дані та підроблені документи на себе.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання підозрюваних та у їхніх транспортних засобах, а також в місцях виготовлення підроблених документів на території Київської, Закарпатської, Харківської, Одеської, Сумської, Дніпропетровської, Рівненської областей та у місті Києві. Вилучили телефони, комп’ютерну техніку, кліше, підроблені печатки державних установ, голографічну плівку, порожні бланки посвідчень та пристрої для нанесення плівки на офіційні документи, банківські картки, а також гроші.

Дев’ятьох учасників злочинної організації затримано в порядку ст. 208 КПК України, ще один – організатор наразі перебуває за кордоном.

За клопотанням прокурорів усім затриманим обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Від початку дня ворог нарощує темпи наступальних та штурмових дій, шукає шляхи аби вклинитися в нашу оборону та спробувати вибити україн...

Сили оборони України продовжують стримувати натиск російських окупаційних військ. На цей час кількість бойових зіткнень зросла до 71.&nb...

З початку доби російські загарбники найбільшу активність проявляють на Покровському і Лиманському напрямках.  Загальна кількість бо...

Вісімсот п’ятдесята четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбуло...

Нагадаємо, 11 червня, під час моніторингу соцмереж правоохоронці виявили публікації, на яких невідомі запускали салют у Дарницькому райо...

X