Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Житомирі депутату та його спільникам повідомлено про підозру у привласненні коштів

За дорученням  керівника Житомирської обласної прокуратури, прокурор вручив підозру депутату міськради-керівнику комунального підприємства-організатору злочинного угруповання з розкрадання бюджетних коштів.

Йому та спільникам змінено кваліфікацію раніше повідомлених підозр на скоєння кримінального правопорушення у складі організованої злочинної групи.

Наразі п’ятьом учасникам ОЗГ інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем і шахрайство, вчинені в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану, а також складання і використання підроблених офіційних документів, вчинені повторно, та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, вчинені організованою злочинною групою.

За даними слідства, злочинне угруповання створив керівник комунального підприємства, депутат Житомирської міськради, залучивши трьох своїх підлеглих та друга-підприємця зі стоматологічної сфери у ролі «підрядника».

 Для реалізації злочинної схеми оголосили тендер з прибирання та вивезення побутового сміття. Самі ж підготували «правильну» документацію, зазначивши неправдиву інформацію про наявність у підрядника спецтехніки та відповідних фахівців.  

Насправді, за розпорядженням керівника-депутата, усі роботи виконували працівники КП. Ділки ж підробили офіційні документи про виконання підставним підрядником робіт та перерахували йому понад 600 тис грн, які з банківського рахунку особисто зняв організатор злочинного угруповання.   

Заволодіння бюджетними коштами «надихнуло» підозрюваних на ще одну оборудку. За аналогічною схемою, вони уклали договір від імені цього ж «бізнесмена» з іншим комунальним підприємством щодо прибирання міських тротуарів. Для підмітання тротуарів винаймали разових працівників, до офіційних документів вносили недостовірні відомості, а перераховані підставному підряднику гроші знову ж таки отримував організатор схеми.

У такий спосіб підозрювані заволоділи ще понад 800 тис. грн. Загалом з квітня по вересень 2022 року організована злочинна група заволоділа понад 1,4 млн грн.

Наразі керівника відсторонено від займаної посади. Накладено арешт на вилучені під час обшуку майже 500 тис грн у різних національних валютах, дві земельні ділянки, квартиру, частину будинку, три автомобілі, мотоцикл та частку у статутному капіталі.  

Підозрюваного підприємця оголошено у розшук.

Досудове розслідування проводить УСБУ в Житомирській області.

За матеріалами Житомирської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ситуація на фронті залишається напруженою. Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутися в глибину території...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: ▪️Ударів по м. Харків за добу не зафіксовано. ▪️07-35, 0...

У ніч на 7 вересня 2024 року ворог атакував ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків – Курськ, Єйськ – рф, Чауда – Крим). Загалом рад...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилис...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 265 разів били по 10 населених пункта...

X