Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Києві колишня нардепка зі спільниками налагодили бізнес на встановленні інвалідності шахтарям

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишній народній обраниці, яка наразі є заступницею директора державної медустанови, трьом медикам та двом посередникам, які налагодили схему вимагання та отримання грошей з працівників вугільної промисловості за встановлення інвалідності у зв’язку з професійною діяльністю.

Чотирьом підозрюваним, у тому числі організатору – заступниці директора медустанови, інкриміновано одержання неправомірної вигоди, ще двом підозрюваним – завідділенням медустанови та посереднику інкриміновано зловживання впливом.

За даними слідства, до схеми була залучена заступниця директора столичної державної медичної установи, яка раніше була народною депутаткою та заступницею Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я, працівники медустанови, лікарі та посередники з Львівщини.

Двоє посередників підшуковували працівників вугільної промисловості, які у зв’язку зі шкідливими умовами праці мали право оформити групу інвалідності, однак, не могли цього зробити через бюрократію. Для того, щоб спростити процедуру, з них вимагали по 3-4 тис доларів США.

За гроші фіктивне проходження медичного огляду займало лише 1-2 дні, хоча за документами цей процес тривав два тижні. Залучені до схеми медзаклади оформляли необхідну документацію без обстеження пацієнтів, отримуючи при цьому свою частину грошей.

Після цього медичні документи пацієнтів відправляли до столичної державної медичної установи, працівники якої за попередньо отриманими списками підтверджували наявність хронічного професійного захворювання та направляли таких осіб на МСЕК для прийняття рішення про присвоєння відповідної групи інвалідності.

В свою чергу, зібрані з пацієнтів гроші щомісячно разом зі списками осіб, від яких вони отримані, надавались керівництву медустанови і в подальшому розподілялися між учасниками схеми.

У ході досудового розслідування задокументовано факт неодноразової передачі грошей посередником організаторці – заступнику директора медустанови. Під час останньої передачі грошей в розмірі 32 тис доларів США посередника та заступницю керівника закладу затримали.

За місцем проживання та роботи учасників злочинної схеми проведено обшуки на території міста Києва, Львівської та Донецької областей, в ході яких у медичних працівників та посередників виявлено та вилучено 629 тис доларів США, 9 млн грн, 34 тис євро, чорнову документацію, мобільні телефони з перепискою тощо. Походження вилучених коштів буде встановлено.

Заступниці директора медустанови та посереднику, затриманому під час передачі коштів, обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів іншим учасникам схеми та встановлюються всі посадові особи, причетні до незаконної схеми.

За матеріалами Київської міської прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Сили оборони України продовжують стримувати натиск російських окупаційних військ. На цей час кількість бойових зіткнень зросла до 71.&nb...

З початку доби російські загарбники найбільшу активність проявляють на Покровському і Лиманському напрямках.  Загальна кількість бо...

Вісімсот п’ятдесята четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбуло...

Нагадаємо, 11 червня, під час моніторингу соцмереж правоохоронці виявили публікації, на яких невідомі запускали салют у Дарницькому райо...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ 10:23 м. Харків, Київський район. Внаслідок обстрілів К...

X