Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Щотижня збували кокаїну на мільйон гривень - у Києві судитимуть учасників наркоугруповання

Досудовим розслідуванням встановлено, що учасники угруповання налагодили канали постачання та збуту кокаїну. Клієнтів знаходили через знайомих, у нічних клубах, через соціальні мережі.

Створив злочинну організацію 27-річний уродженець м. Марганець, Дніпропетровської області. Фігурант забезпечував учасників угруповання контактами для отримання кокаїну, орендував квартиру, в якій зберігали та фасували товар,  надав обладнанням для зважування та пакування кокаїну та забезпечив автомобілями для доставки замовлень клієнтам.

Замовлення на кокаїн отримував один із фігурантів, який виконував функції оператора. Також учасники угруповання отримували замовлення від клієнтів безпосередньо у месенджері «Telegram». Надалі «товар» видавався їм для подальшої доставки клієнтам.

Після отримання замовлень обвинувачені на орендованих автомобілях доставляли кокаїн за адресами клієнтів і передавали із рук в руки. Оплата за наркотики здійснювалася готівкою при безпосередній передачі або ж на банківську картку.

Учасники злочинної організації продавали кокаїн за ціною 120-160 доларів США за один грам, що в гривневому еквіваленті становило від 4440 до 6800 гривень, постійним клієнтам робили знижки.

Орієнтовно за тиждень учасники групи продавали приблизно 200 грамів кокаїну, таким чином заробляючи близько одного мільйона гривень.

У ході досудового розслідування правоохоронці провели 17 оперативних закупок та 34 обшуки, у ході яких вилучили наркотиків на понад 4 млн гривень, готівку.

Наразі обвинувальний акт відносно організатора та 9 учасників злочинної організації скеровано до суду для розгляду по суті.

Санкція статей передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За матеріалами Київської міської прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Сили оборони України продовжують стримувати натиск російських окупаційних військ. На цей час кількість бойових зіткнень зросла до 71.&nb...

З початку доби російські загарбники найбільшу активність проявляють на Покровському і Лиманському напрямках.  Загальна кількість бо...

Вісімсот п’ятдесята четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбуло...

Нагадаємо, 11 червня, під час моніторингу соцмереж правоохоронці виявили публікації, на яких невідомі запускали салют у Дарницькому райо...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ 10:23 м. Харків, Київський район. Внаслідок обстрілів К...

X