Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Переправляв ухилянтів до Молдови - на Вінниччині повідомлено про підозру зловмиснику

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру місцевому жителю за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України, сприяння його вчиненню вказівками та наданням засобів, вчинене щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб та з корисливих мотивів.

Слідством установлено, що правопорушник, діючи умисно, сприяв незаконному, поза визначеними пунктами пропуску, переправленню 2-х громадян України призовного віку через державний кордон України до Республіки Молдова. Свої послуги він оцінив у 4 500 євро за кожного.

Чоловік був обізнаний про способи та порядок здійснення охорони державного кордону прикордонниками України та Республіки Молдова, місця дислокацій мобільних підрозділів та розташування їх нарядів.

Узгодивши із організатором, особа якого наразі встановлюється, час та місце незаконного переправлення 2-х жителів Дніпропетровської області через державний кордон, він увечері 14 червня цього року зустрів їх в одному з населених пунктів Могилів-Подільського району та на автомобілі мав перевезти до лінії держаного кордону. На надувних матрацах ухилянти планували переправитися через Дністер на територію Республіки Молдова.

Затримали чоловіків під час руху в напрямку державного кордону.

Наразі судом задоволено клопотання прокурора про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

За вказаний злочин передбачено покарання до 9 років позбавлення волі з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю та конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Могилів-Подільського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, оперативний супровід здійснювали прикордонники Могилів-Подільського прикордонного загону.

За матеріалами Вінницької обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Вінницька

Служба безпеки нейтралізувала агентурну групу фсб, яка діяла в Одесі. До складу ворожого осередку входило двоє військових та їхня спільн...

Внаслідок отриманого вогнепального поранення у реанімаційному відділенні лікарні помер журналіст з Казахстану, на якого 18 червня 2024 р...

На Рівненщині поліцейські розшукують зловмисника, який біля озера застрелив чоловіка В області, відповідно до наказу начальника Голов...

Дорожньо-транспортна пригода сталась 30 червня о 22.50 на вулиці Кульпарківській. Як попередньо встановили правоохоронці, водій авто...

X