Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Ідентифіковано військового рф, який на Харківщині знущався з мирних мешканців та застрелив одного з них

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури російському військовому заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому групою осіб.

Підозрюваний – командир 7-ого окремого гвардійського мотострілецького полку 11-ого армійського корпусу балтійського флоту західного військового округу.

За даними слідства, на початку березня 2022 року підрозділ підозрюваного окупував територію с. Гусарівка Ізюмського району Харківської області.

Під час захоплення села російський командир влаштував «полювання» на місцевих мешканців, які, на його думку, корегували вогонь по позиціях військ рф.

У середині березня 2022 року російські військові насильно затримали чотирьох чоловіків і помістили до погребу. 

Затримані відчували пронизливий холод, оскільки на вулиці була низька температура повітря. Людям давали пити тільки технічну воду та годували сирою картоплею. Одного разу окупанти кинули людям у погреб декілька пряників. 

До затриманих російський командир систематично приходив у стані алкогольного сп’яніння, піддавав їх психологічному тиску, залякуючи фразою «Готовьтесь, я вас расстреляю», змушував брати до рота зброю та погрожував кинути у погреб гранату.

Одного із затриманих підозрюваний застрелив впритул. Згодом його тіло було знайдено спаленим на території домоволодіння. З метою знищення слідів своїх злочинів військові рф накрили його перед підпалом шинами від автомобіля.

Іншим трьом затриманим вдалось втекти від підозрюваного та його підлеглих.

У грудні 2022 року президент рф у кремлі присвоїв командиру звання героя російської федерації з врученням відзнаки – медалі «золота зірка».

Наразі встановлюються всі особи, причетні до вчинення вказаних воєнних злочинів проти мирного населення Харківщини.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це очільник МВС Ігор Клименко повідомив у телеграм-канал: російські військові вдарили по центру міста Вільнянськ Запорізької обла...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: Росіяни атакували місто Вільнянськ Запорізького району. П...

Російський агресор продовжує атакувати на кількох напрямках, найактивніше –  на Покровському і Харківському. Українські захисники м...

З початку доби по всій лінії фронту на цей час відбулося 78 бойових зіткнень. На Покровському напрямку тиск російських окупантів не з...

З початку доби найбільше ворог атакує на Покровському напрямку. Тут відбулося майже 30 відсотків від загальної суми у 47 бойових зіткнен...

X