Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Полтавщині посадовця та місцеву жительку судитимуть за масштабну земельну аферу

Полтавська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно організатора злочинної групи та його знайомої, які  «спеціалізувалася» на заволодінні земельними ділянками шляхом підроблення та використання державних актів на право приватної власності на землю.

Йдеться про колишнього радника ексміського голови одного з населених пунктів Полтавщини та мешканку Полтавського району.

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж квітня-листопада 2023 року учасники групи та їхні пособники підробляли бланки державних актів на право приватної власності на землю, використовуючи анкетні дані підставних осіб, архівні рішення сільських рад початку 2000-х років, а також номери вже зареєстрованих актів. У подальшому вони виготовляли технічну документацію та вносили відомості до відповідних державних реєстрів.

Надалі організатор та його довірені особи укладали з фіктивними власниками паїв нотаріально засвідчені угоди купівлі-продажу, щоб мати можливість вільно розпоряджатися земельними ділянками.

У такий спосіб учасники організованої групи заволоділи 28 земельними ділянками загальною площею майже 95 га, спричинивши Кобеляцькій міській територіальній громаді збитки на загальну суму понад 4,2 млн грн.

Організатора та мешканку Полтавського району судитимуть.

Наразі вже притягнуті до кримінальної відповідальності співучасник групи – депутат Полтавської районної ради та пособники – 2 жителів Полтавщини.

Вказані особи визнали вину у скоєнні кримінальних правопорушень, співпрацювали зі слідством, надавши викривальні покази на організатора, а також перерахували на потреби ЗСУ майже 800 тис. грн.

Під час досудового розслідування підозрювані ініціювали укладення з прокурором угод про визнання винуватості, які у подальшому затвердив суд, позбавивши осіб волі на 5 років та на підставі ст. 75 КК України звільнивши  від відбування основного покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки.   

Обвинувальний акт стосовно ще одного пособника перебуває на розгляді в суді.

За матеріалами Полтавської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Полтавська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ситуація на фронті залишається напруженою. Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутися в глибину території...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: ▪️Ударів по м. Харків за добу не зафіксовано. ▪️07-35, 0...

У ніч на 7 вересня 2024 року ворог атакував ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків – Курськ, Єйськ – рф, Чауда – Крим). Загалом рад...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилис...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 265 разів били по 10 населених пункта...

X