Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Викрито схему звільнення з військової служби за допомогою підроблених документів, - прокуратура

За процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомлено про підозру колишньому військовослужбовцю та працівниці медичного закладу, які організували схему протиправного звільнення зі служби.

Їм інкриміновано підроблення документів та пособництво в ухиленні від військової служби.

Також повідомлено про підозру 12 військовослужбовцям в ухиленні від військової служби шляхом підроблення документів та шахрайському заволодінні бюджетними коштами.

Ще 6-м – у замаху на ухилення від військової служби шляхом підроблення документів та замаху на шахрайське заволодінні бюджетними коштами.

За даними слідства, колишній військовослужбовець вступив у змову зі своєю дружиною – співробітником комунального некомерційного підприємства Кам’янської міської ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги №3».

Вони налагодили схему оформлення мобілізованим на військову службу сфальсифікованих медичних довідок про наявність інвалідності у їхніх близьких родичів, які потребують догляду. Вони є підставою для звільнення зі служби. 

Вартість однієї такої «довідки» становила 80 тис грн.

Встановлено, що послугами підозрюваних скористалося щонайменше 18 мобілізованих громадян. Із них 12 на підставі фіктивних документів вже звільнили із військової служби з отриманням передбачених законодавством виплат на загальну суму близько 500 тис грн. Ще 6 військовослужбовців їх подали й чекали на звільнення.

Організатори схеми встигли надрукували близько 100 сфальсифікованих довідок. Під час проведення обшуків за місцем проживання підозрюваних їх вилучено. Крім того, виявлено понад 40 підроблених печаток і штампів різних медичних установ.

П’ятеро військовослужбовців, незаконно звільнених зі служби, вже виявили бажання відшкодувати завдані державі збитки та повернутися до армії. Також продовжать службу й ті, хто подав фальшиві довідки для звільнення з військової служби.

Протиправну діяльність викрито у взаємодії з управлінням внутрішньої безпеки Міноборони України.

Досудове розслідування здійснює ТУ ДБР, розташоване у м. Києві, оперативний супровід – ДВКР СБУ.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ситуація на фронті залишається напруженою. Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутися в глибину території...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: ▪️Ударів по м. Харків за добу не зафіксовано. ▪️07-35, 0...

У ніч на 7 вересня 2024 року ворог атакував ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків – Курськ, Єйськ – рф, Чауда – Крим). Загалом рад...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилис...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 265 разів били по 10 населених пункта...

X