Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Закарпатті затримані молодик та юнак, які виготовляли та збували амфетамін кілограмами. ФОТО

Співробітники Управління по боротьбі з наркозлочинністю Головного управління Нацполіції в Закарпатській області отримали оперативну інформацію про причетність 23-річного закарпатця до налагодження каналу поставок амфетаміну у різні регіони України.

У ході негласних заходів поліцейські встановили, що фігурант залучив до злочину неповнолітнього спільника. Разом вони виготовляли наркотовар у приміщенні, яке спеціально облаштували в одному із сіл Берегівського району.

Метою був подальший збут. Для цього вони користувалися послугами однієї з логістичних компаній, і таким чином постачали амфетамін великими партіями у різні регіони України.

Під час документування одного з таких трансферів правоохоронцям вдалося вилучити з незаконного обігу масштабну партію амфетаміну – понад 10 кг. Заходи було проведено у місті Києві, під час того, як замовник отримував відправлення від наркоторговців із Закарпаття. Вартість цієї поставки за цінами «чорного ринку» сягає майже 9 мільйонів гривень.

За місцем проживання зловмисників та у приміщенні, де виготовлялися наркотики було проведено обшуки. В результаті додатково вилучено пів кілограма прекурсорів, електронні ваги та 100 грамів готового амфетаміну, вже розфасованого у згортки.

Під час розслідування правоохоронцям також вдалося зʼясувати, що фігуранти збували наркотики не тільки великими партіями, а і шляхом «закладок», зокрема в місті Ужгород.

Нараз слідчі Берегівського районного відділу поліції, за процесуального керівництва прокуратури, повідомили про підозру 23-річному організатору наркоторгівлі. Йому інкримінують ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Суд уже обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 242 тисяч гривень застави. Щодо його 16-річного спільника – готуються необхідні матеріали для притягнення до відповідальності.

За скоєне їм загрожує до 10 років увʼязнення з конфіскацією майна. У справі продовжуються оперативні заходи для встановлення усіх інших осіб, можливо причетних до цієї схеми.

За матеріалами поліції Закарпатської області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Закарпатська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Противник не припиняє спроб просуватися в глибину території України. Сили оборони стримують загарбників, завдаючи їм значних втрат. За с...

Про це очільник МВС України Ігор Клименко повідомив у телеграм-каналі: У Сумах росіяни двічі вдарили по медичному закладу: станом на ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: ▪️ 17:03 м. Харків, Київський р-н. Внаслідок обстрілу пошко...

У ніч на 28 вересня 2024 року (із 19.00 27.09 по 08.00 28.09) радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 77...

Розпочалась дев’ятсот сорок восьма доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Загалом, протягом минул...

X