Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Хмельниччині засуджено замовницю та виконавців жахливого вбивства

Хмельницький апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції та відмовив у задоволенні апеляційних скарг обвинувачених та їхніх захисників. Як результат, дружину потерпілого, яка виступала замовницею, та безпосереднього виконавця вбивства засудили до 15 років позбавлення волі, а співучаснику призначили 12 років за гратами.

Нагадаємо, події мали місце в січні 2016 року в райцентрі Славута. Як було встановлено в ході досудового розслідування, незадовго до вбивства подружжя часто конфліктувало, між чоловіком та його 31-річною дружиною почалися розмови про розлучення. Потерпілий наполягав, що після розірвання шлюбу спільну дочку виховуватиме самостійно. Такі заяви обурили жінку, і вона вирішила замовити вбивство чоловіка.

Виконати замовлення погодився чоловік племінниці підозрюваної та його товариш — курсанти Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного. Разом із дружиною потерпілого вони обговорили всі деталі скоєння злочину і перебували з нею на постійному зв’язку.

У період новорічно-різдвяних свят підозрювана зателефонувала до виконавців і призначила конкретний день та годину. Вбивство сталося 8 січня. Жінка з дочкою спеціально вийшли у магазин, і саме в цей час до них у гості завітав родич зі Львова разом з товаришем. Несподівано для жертви під час розмови один із підозрюваних вихопив молоток, який спеціально придбав для вчинення злочину, і почав бити потерпілого по голові. У цей час поряд стояв товариш зловмисника, який був готовий надати йому допомогу в разі опору жертви.

Після вчинення злочину молодики покинули квартиру і потягом повернулись до Львова. Тіло чоловіка виявила дружина і одразу зателефонувала до поліції.

За висновками судово-медичної експертизи, смерть потерпілого настала внаслідок відкритої черепно-мозкової травми з множинними переломами кісток склепіння та основи черепа.

Оперативності проведення усіх необхідних слідчих дій певною мірою перешкоджало те, що жінка була сурогатною матір’ю і під час скоєння злочину перебувала на останніх місяцях вагітності. 

Шепетівський міськрайонний суд визнав виконавців винними у вчиненні злочину, передбаченого п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України, а замовницю — у вчиненні злочину, передбаченого п.п. 11, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство на замовлення, вчинене з корисливих мотивів групою осіб).

Хмельницький апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції та відмовив у задоволенні апеляційних скарг обвинувачених та їх захисників. Відтак, дружину потерпілого та безпосереднього виконався вбивства засудили до 15 років позбавлення волі, а співучаснику призначили 12 років за гратами. Крім того, суд зобов’язав конфіскувати у виконавців усе їхнє майно, адже злочин вони вчинили з корисливих мотивів.

За матеріалами ВК ГУНП у Хмельницькій області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Хмельницька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "00:39 Основ’янський район м. Харків. Внаслідок ударів «Шах...

Про це голова Заапорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій обл...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Сх...

У ніч на 5 травня 2024 року російські окупанти атакували з північного та південного напрямків 24-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136»....

X