Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Організували одну з найжорстокіших катівень під час окупації Херсона - підозрюються генерал зс рф та його поплічники

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури ідентифіковано та заочно повідомлено про підозру 11 російським поліцейським. Всім їм інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, вчинені за попередньою змовою групою осіб.

За даними слідства, співробітники мвс рф з різних підрозділів у червні 2022 року були відряджені на окуповану територію Херсонської області для забезпечення окупаційного режиму. Щоб уникнути відповідальності, їм змінили анкетні дані.

У Херсоні 47-річний генерал-майор мвс рф очолив незаконно створене «временное управление мвд россии по Херсонской области». Його заступниками стали два полковники російської поліції.

«Посадовці» псевдооргану контролювали херсонський ізолятор тимчасового тримання. В липні 2022 року очільником окупаційного ІТТ став 38-річний старший лейтенант російської поліції з псевдонімом Злий. Ще семеро молодших офіцерів та сержантів поліції рф зайняли рядові посади в пенітенціарній установі.

Підозрювані, діючи у змові, незаконно ув'язнили щонайменше 183 цивільних. Вони піддавали їх фізичному та психологічному насильству.

Встановлено факти побиття, катування електричним струмом та інші форми знущання над утримуваними. Один з підозрюваних став пособником в умисному вбивстві ув’язненого чоловіка.

Також підозрювані організували та забезпечили примусове голосування ув’язнених у псевдореферендумі про приєднання Херсонської області до складу рф. Тих, кого вони утримували, змушували голосувати під загрозою насильства та фізичних покарань.

У жовтні 2022 року за участі підозрюваних щонайменше 60 цивільних осіб із захопленого ІТТ примусово перевезли до місць несвободи на лівобережжі Херсонської області та до інших окупованих територій. Лише дев'ять з них у подальшому змогли повернутися на підконтрольну Україні територію. Місце перебування інших цивільних залишається невідомим.

За матеріалами Херсонської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Херсонська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

У ніч на 24 вересня 2024 року (із 20.00 23.09 по 07.00 24.09) радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 85...

Розпочалась дев’ятсот сорок четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доб...

За процесуального керівництва окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та з...

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами пор...

Сили оборони України продовжують відбивати атаки окупаційних військ на всіх напрямках. Ситуація на Покровському та Курахівському напрямк...

X