Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Запоріжжі правоохоронці затримали чергових злочинців, які підпалювали автомобілі військових. ФОТО

Оперативники відділу № 2 Запорізького РУП та УКР обласного главку поліції разом із контррозвідкою СБУ в Запорізькій області викрили громадян, яких завербували рашисти для здійснення підривної діяльності проти України.

Поліцейські встановили, що 20-річна місцева жителька, яка в телеграм-каналі шукала «легкого» заробітку, згодилась на пропозицію представників спецслужб країни-агресорки виконувати «оплачувані завдання» на території прифронтового Запоріжжя. Через месенджер вона отримувала від російського куратора вказівки з’ясувати місця розташувань автомобілів представників Сил безпеки і оборони України та погоджувала об’єкти для підпалу. Про виконання завдань агентка звітувала світлинами або відео. Отриманий контент спецслужби використовували для поширення наративу про нібито існування та активну підривну роботу українського «підпілля».

На початку серпня для виконання поставленого завдання за вказівкою наставника з рф дівчина залучила неповнолітнього жителя обласного центру. Вона вказала хлопцю на автомобіль Hyundai, який необхідно знищити, та надала заздалегідь підготовлені запалювальну суміш і рукавички. Виконану «роботу» знов зафільмували на телефон.

Упродовж кількох годин після скоєння злочину поліцейські відділу поліції № 2 Запорізького райуправління поліції затримали неповнолітнього. Йому інкримінують перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань — ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України.

Через декілька днів фігурантка самотужки скоїла підпал військового авто Honda у Вознесенівському районі Запоріжжя.

Правоохоронці встановили жінку та її 26-річного співмешканця, який допомагав їй виконати останнє завдання – підпал поліцейського спецтранспорту на режимному об’єкті. Обох фігурантів затримали.

Тим часом найманка російського куратора, надурена обіцянками легких великих грошей, вимагала оплати, а той — вимагав продовження роботи. Тоді він анонімно на електрону пошту передав запорізькій поліції інформацію про дівчину та скріншоти їхньої переписки, які стали для правоохоронців додатковим свідченням її злочинної діяльності.

Дівчині та чоловіку повідомили про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) ч. 2 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України.

Підозрюваним вже обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою і домашнього арешту. Правоохоронці перевіряють фігурантів на причетність до скоєння інших кримінальних правопорушень на території міста та інших регіонів країни. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації їхніх дій.

За матеріалами поліції Запорізької області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Запорізька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Сили оборони України стримують наступ російських окупантів та вживають усіх необхідних заходів для недопущення просування противника вгл...

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом пору...

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко про наслідки нічної атаки на Київщину російські окупанти вночі вкотре атакували Київщину БпЛ...

У ніч на 24 жовтня 2024 року (із 21.00 23 жовтня) противник атакував Україну двома крилатими ракетами Х-22 із літаків Ту-22М3 над аквато...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилис...

X