Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Рівненщині водій, тікаючи від поліції, вчинив ДТП. ФОТО

Вночі, близько 3-ї, на вулиці Гайдамацькій патрульні зупинили автомобіль Honda Accord. Водій,
перед здійсненням маневру повороту ліворуч з вулиці Грушевського, завчасно не увімкнув відповідний покажчик повороту, чим порушив п. 9.4 ПДР.

Керманич відмовився надати документи та помітно нервував під час спілкування. Патрульні виявили в нього ознаки наркотичного сп'яніння, тож водію повідомили, що він буде відсторонений від керування автомобілем відповідно до ст.266 КупАП. Водій продовжував ухилятись від проходження огляду на визначення стану наркотичного сп'яніння, відмовлявся назвати свої персональні дані та не пред'являв посвідчення водія.

Патрульні викликали на підмогу ще один екіпаж, залучили свідків для фіксації порушення, однак водій раптово натиснув на педаль газу та спрямував автомобіль в бік патрульного, який заледве встиг відскочити.

Патрульні вирішили переслідувати автомобіль, який на великій швидкості рухався в бік Костромської, а потім виїхав за межі міста, не виконуючи вимог про зупинку, які подавалися за допомогою увімкнених проблискових маяків синього і червоного кольору, спеціальних звукових сигналів, і голосових команд. Однак далеко йому утекти не вдалось.

Автомобіль Honda Accord зупинився за двісті метрів від кільцевої розв'язки в напрямку села Житин тому, що водій не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з електроопорою.

Патрульні встановили особу водія, який відмовився від медичної допомоги. Під час поверхневої перевірки інспектори виявили у нього 2 поліетиленових пакети з речовиною, схожою на наркотичну. А в салоні автомобіля предмет, схожий на пістолет.

Відносно 34-річного водія застосували фізичну силу та спец засіб "кайданки". Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце події, вилучила пакетики з речовиною, схожою на наркотичні, стартовий пістолет Stalker з ознаками перероблювання зі стартового на травматичний та 11 травматичних набоїв, якими був споряджений пістолет.

Згодом громадянин поскаржився на погіршення самопочуття, тому йому викликали швидку, яка його шпиталізувала.

Вирішується питання про внесення відомостей за фактами незаконного поводження зі зброєю та зберігання наркотичних речовин до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статей 263, 309 Кримінального кодексу. Вилучені пістолет та наркотичні речовини відправлені для проведення експертизи. За їх результатами прийматиметься відповідне процесуальне рішення.

За матеріалами ВК ГУНП у Рівненській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Рівненська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X