Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Закарпатті чоловіка судитимуть за братовбивство та втечу з-під варти

Виноградівським відділом Берегівської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 33-річного мешканця с. Чорнотисово, Виноградівського району, який обвинувачується у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень рідному брату, від яких останній помер.

В ході досудового  розслідування встановлено, що підозрюваний, через особисті неприязні відносини, наніс рідному брату серію ударів руків’ям лопати.  У середині вересня 2018 р., від отриманих травм, потерпілий загинув в реанімаційному відділенні районної лікарні.

Намагаючись уникнути відповідальності за скоєне, підозрюваний переховувався у м.Дніпрі, а під час його конвоювання до Закарпаття – втік з-під варти, вистрибнувши через вікно під час руху поїзда. Розшукали і затримали його правоохоронці через декілька днів знову ж у м. Дніпро.

Як повідомив керівник Берегівської місцевої прокуратури Володимир Жилкін, 28 грудня 2018 року Виноградівським районним судом задоволено клопотання процесуального  прокурора та взято виноградівця під варту на 60 діб без можливості внесення застави.

Наразі, у даному кримінальному провадженні, процесуальним прокурором затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно підозрюваного за ч.2 ст.121 КК України - умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.

Крім того, триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом втечі виноградівця під час конвоювання. Попередня правова кваліфікація - за ч.2 ст.393  КК України (втеча з-під варти). Досудове розслідування здійснюють слідчі СВ Мукачівського ВП ГУНП в Закарпатській області за процесуального керівництва Мукачівської місцевої  прокуратури.

За матеріалами прес-служби прокуратури Закарпатської області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Закарпатська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X