Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

П`ятьох «телефонних терористів» викрила СБУ на Одещині

На Одещині співробітники Служби безпеки України викрили п`ятьох зловмисників, які здійснили завідомо неправдиві повідомлення з погрозами терористичного характеру.

Так напередодні нового року правоохоронці затримали одесита, який із хуліганських мотивів повідомив про мінування залізничного вокзалу та однієї із міських автостанцій. Після ретельного обстеження вказаних об`єктів та прилеглої території вибухових пристроїв та речовин виявлено не було.

Також на свята правоохоронці затримали в обласному центрі ще двох «жартівників». Один із затриманих, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, після невдалої спроби пройти фейс-контроль до нічного клубу повідомив про його мінування. Ще одна захмеліла громадянка погрожувала підірвати житловий будинок.

Аналогічна ситуація сталася в Овідіопольському районі області. Під час святкування у компанії молодих людей один із чоловіків вирішив розважитися, і, непомітно скориставшись телефоном друга, повідомив про мінування станції київського метрополітену.

Ще одного «аноніма», який діяв за схожою схемою і повідомив із чужого телефонного номера про закладену в одному із магазинів міста вибухівку, розшукують правоохоронці у Білгород-Дністровському. Наразі вже вдалося встановити двох його товаришів та власника телефону.

За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України. Чотирьом затриманим зловмисникам оголошено про підозру.

СБ України в чергове нагадує, що незалежно від мотивів «телефонних терористів» їхні дії караються позбавленням волі на строк від двох до шести років. За повторний дзвінок зловмисника може бути засуджено терміном від чотирьох до восьми років.

Крім того «телефонним анонімам» також доведеться компенсувати витрати державних та комерційних установ, що зазнали збитків від їх протиправних дій.

За матеріалами прес-центру СБУ

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Є уточнена інформація щодо жертв удару по Синельниківщи...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Жахливий ранок. Троє загиблих дітей на Синельниківщ...

Внаслідок операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні Од...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. Артилерійсь...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Інженерн...

X