Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Шахрайку, яка ошукала кількох пенсіонерів, затримано на Донеччині

Представляючись працівником поштового відділення 39-річна мешканка Мирнограду роздавала пенсіонерам «соціальні виплати» сувенірними купюрами, а решту від них отримувала реальними грошима. Завдяки пильності місцевих мешканців зловмисницю  було викрито.

Минулими вихідними близько 12 години дня до помешкання літньої пари завітала жінка, яка представилась поштаркою. Незнайомка повідомила 80-річній господарці приємну новину про призначення державою додаткової соціальної виплати з нагоди виборів, для жінок – 220 гривень, а для чоловіків – 380 гривень.

Відтак гостя вручила пенсіонерам 2 сувенірні купюри номіналом 500 гривень, проте решту отримала реальними грошима. В цей момент пильна господарка розгледіла, що гроші виявились фальшивими та наполягла, щоб жінка повернула їй справжні гроші.

Відчувши небезпеку, шахрайка кинулась тікати. На голосні викрики сімейного подружжя про допомогу збіглись сусіди багатоповерхівки та допомогли затримати зловмисницю з речовими доказами у гаманці.

Під час проведення слідчих дій правоохоронцями було встановлено причетність жінки до ще одного аналогічного злочину. За день до цього, 11 січня, вона приходила до іншого потерпілого, якому спочатку надала «соціальну допомогу» у розмірі 200 гривень справжньою купюрою, а потім попросила розміняти ще 3 500 гривень для зручного розрахунку з іншими пенсіонерами, надавши чоловіку 7 сувенірних купюр номіналом 500 гривень. Того разу зловмисниці таки вдалось втекти.

Затриманою виявилась мешканка Мирнограду 1979 року народження, яка три місяці тому звільнилась з місць позбавлення волі, де відбувала покарання за аналогічний злочин. До Дружківки приїздила для вчинення шахрайств, щоб нібито, заробити грошей для виїзду за кордон.

За даним фактом слідчим відділенням Дружківського відділення поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Жінку затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наразі поліцейські перевіряють затриману на причетність до інших шахрайств на території м. Дружківка.

За матеріалами ВК ГУНП у Донецькій області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Донецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв ві...

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

X