Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

За низку озброєних нападів затримано банду, яка складалась за етнічним принципом. ВІДЕО

Зловмисники були затримані під час профілактичного відпрацювання території Харківської області. Поліцейська спецоперація здійснювалася силами оперативників Департаменту карного розшуку Нацполіції України, Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області,  дніпропетровськими поліцейськими та спецпризначенцями харківського «КОРД».  

Влітку минулого року у Золочівському районі Харківщини невідомі особи вчинили розбійний напад на родину фермера. Посеред ночі озброєні злодії увірвалися до помешкання пенсіонера, побили, та під тортурами змусили віддати усі грошові заощадження. Працюючи над розкриттям цього тяжкого злочину, оперативники карного розшуку вийшли на групу осіб, уродженців Азербайджану, причетних до його вчинення.

Під час документування злочинної діяльності вказаних осіб харківські оперативники з’ясували, що чоловіки восени минулого року скоїли аналогічний зухвалий розбій на фермера у Валківському районі, а 19 січня - озброєний напад на ювелірний магазин у Кривому Розі.

24 січня в рамках відпрацювання території харківської області під час проведення поліцейської спецоперації група зловмисників віком від 25 до 45 років була затримана. Правоохоронці вилучили у них 1,6 кг виробів з золота, три пістолети та інші речові докази.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо затримання групи даних осіб в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, оголошення їм про підозру у вчиненні злочинів та обрання міри запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує тюремне ув’язнення строком до 12 років із конфіскацією майна.

Затримані також перевіряються на причетність до вчинення інших аналогічних злочинів на територіях Харківської та Дніпропетровської областей.

За матеріалами ВК ГУНП у Харківській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення Розпочалася сімсот шістдесят п’ята доба широко...

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

За даними слідства, 28 березня близько 15:20 російська армія вкотре обстріляла Херсон.   В зоні ураження снарядів опинилося...

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

X