Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

СБУ викрила спроби вербування спецслужбами РФ українських військових. ВІДЕО

Співробітники Головного управління військової контррозвідки СБУ викрили численні факти спроб спецслужб РФ вербування військовослужбовців-секретоносіїв Збройних Сил України для отримання розвідувальної інформації в оборонній сфері нашої країни.

Оперативники спецслужби встановили два факти  контактів військовослужбовців ЗС України з російськими спецслужбами під час перебування в особистих цілях на тимчасово окупованих територіях Донбасу, відвідування дипустанов РФ в Україні.

Спецслужби РФ для вербування українських військових вживали психологічний та фізичний тиск, погрожували життю та здоров’ю військовослужбовців та членам їх родин.

Обидва офіцери не вчинили протиправних дій на шкоду інтересам держави.

СБУ вкотре застерігає громадян України уникати поїздок до Російської Федерації, на тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей та Автономної Республіки Крим.

Наголошуємо, що відповідно до ч. 2 ст. 111 КК України «звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ними та про отримане завдання».

СБУ наполегливо рекомендує громадянам України, які потрапили в поле зору спецслужб РФ та на адресу яких надходили пропозиції вербувального характеру, невідкладно звертатись до органів СБ України.

За матеріалами прес-центру СБУ

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Донецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X