Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Запоріжжі взято під варту ініціатора стрілянини в лікарні. ФОТО

За принципової позиції прокуратури, 29 січня слідчим суддею Бердянського міськрайонного суду,  по відношенню до зловмисника, який стріляв в людей у будівлі лікарні в Бердянську,  обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, без  можливості внесення застави.

Було встановлено, що 26 січня даний зловмисник – 41-річний громадянин Російської Федерації, перебуваючи на підпитку, зайшов до  приміщення реанімаційного відділення Бердянської міської клінічної лікарні. Вказаний чоловік зайшовши до туалету зачинився та намагався самостійно ввести ін’єкцію знеболювального. 

Дані дії привернули увагу персоналу лікарні , які викликали охорону.  Підійшовши до туалету охоронець почав вимагати відчинити двері.

У відповідь на це отримав погрози фізичної розправи та  нецензурну лайку, а після того, як спробував  відчинити двері  своїм ключем , відвідувач вчинив словесну сварку, в ході якої дістав з-за поясу пістолет під патрон «Флобер» калібру 5,6 міліметра та здійснив постріл охоронцю в обличчя.

Отримавши тілесне ушкодження у вигляді рваної рани лівої щоки, охоронець вибіг з туалету. Після чого, вже перебуваючи в коридорі, правопорушник здійснив ще два постріли у потилицю потерпілому, завдавши  йому 2 сліпих кульових поранення.

Здійснивши напад на охоронця чоловік  зробив  ще  4 постріли у присутніх в коридорі осіб, після чого спробував втекти з місця вчинення злочину, проте був затриманий   відвідувачами та медичним персоналом, які також викликали працівників поліції та державної охорони.

Вказана особа була затримана в порядку передбаченому ст.208 КПК України та їй було вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст.296 КК України.

Досудовим слідством також встановлено, що нападник є особою, раніше неодноразово судимою та території  РФ  за вчинення різного роду кримінальних правопорушень (зокрема злочинів проти статевої свободи та недоторканості, проти життя та здоров’я, а також проти  авторитету органів державної влади та місцевого самоврядування).   На території України перебуває незаконно, оскільки у вересні минулого року відносно вказаної особи було прийнято рішення про примусове видворення  її за межі території України.

Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні продовжується. 

За матеріалами прес-служби прокуратури Запорізької області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Запорізька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей...

У ніч на 18 квітня 2024 року противник атакував 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько-Ахтарськ – рф та мису Ча...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Протягом доби ударів по м. Харків не зафіксовано. Окупа...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Михайлівку, Берисла...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області...

X