Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Підозрюваного у вбивстві на Сумщині затримали на Полтавщині. ФОТО

Раніше судимий житель Лебединського району у запалі сварки убив свого приятеля по чарці. За якийсь час усвідомивши свій вчинок, подався до іншої  області. Однак це не врятувало його від викриття – працівники поліції вже за добу знайшли його та затримали, наразі він перебуває під вартою.

Повідомлення про виявлення мертвим одного з жителів села Кам‘янка, до чергової частини Лебединського відділення поліції надійшло  у понеділок, близько 14:40. За вказаною адресою негайно виїхали керівники карного розшуку ГУНП в області та районного відділення поліції, слідчо-оперативна група, експерти та  кінологи.

На місці події правоохоронці з‘ясували,  що загиблий – 50-річний житель цього ж села, однак мешкав на іншій вулиці. Власника ж господи, на подвір‘ї якого й було знайдене тіло, 54-річного раніше судимого чоловіка, ані вдома, ані в селі не виявилось. У працівників поліції  з‘явились більш ніж обґрунтовані підозри, що саме він спричинив своєму гостю несумісні з життям тілесні ушкодження.

Відпрацьовуючи цю версію, поліцейські опитували жителів села, та зорієнтували на розшук підозрюваного всі суміжні райвідділи поліції, до оперативно-розшукових заходів долучилися фахівці обласного підрозділу карного розшуку.

Зі слів очевидців та односельців, з якими в останні три дні спілкувався підозрюваний, виходило, що знайдений мертвим чоловік приходив до свого приятеля ще в суботу, і після того його більше ніхто не бачив. Одна з жительок села, до якої підозрюваний приходив у неділю увечері, пояснила, що той був у стані сильного алкогольного сп‘яніння, і говорив про те, що посварився зі своїм товаришем, і навіть кілька разів його вдарив. А в понеділок, протверезівши, зібрався поїхав у невідомому напрямку.

«Пошуки ймовірного злочинця тривали недовго: в результаті оперативно-розшукових заходів підозрюваного знайшли на території Полтавської області, та доправили до Лебединського відділення поліції, - коментує ситуацію Олег Цуріков, начальник Лебединського відділення поліції. -  Під час опитування затриманий і розповів, і показав, як насправді розвивались події».

Справді, приятель прийшов до нього у суботу, і вони деякий час «спілкувалися» за чаркою. Потім у них виникла сварка, і він, будучи добре напідпитку й не тямлячи себе від злості,  кілька разів ударив того ножем в груди, а потім обухом сокири - по голові. А коли зрозумів, що товариш помер, то витягнув його тіло у двір, на мороз. Після чого знову повернувся до пляшки. Зранку в неділю він пішов «похмелитися» до своїх знайомих на іншу вулицю, і там, добряче випивши, проговорився про сварку та її наслідки. А в понеділок, протверезівши остаточно, зрозумів, що накоїв, і злякався. Відтак, швидко зібрався і поїхав з села геть.

Наразі слідчі дії в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст. 115 КК України тривають, вирішується питання про обрання затриманому в порядку ст. 208 КПК чоловіку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та оголошення йому підозри у вчиненні злочину. За скоєне йому загрожує покарання у вигляді ув‘язнення строком до 15 років.

За матеріалами ВК ГУНП у Сумській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Сумська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

У Дніпрі жінка намагалася продати свого 2-річного сина за 1 млн грн. Отримані гроші за дитину 19-річна горе-мати хотіла витратити на ...

Подія трапилася наприкінці 2023 року в одному із сіл Кременецького району. До співробітників поліції надійшло повідомлення від лікарів п...

За процесуального керівництва Сумської та Шосткинської окружних прокуратур проводяться досудові розслідування за фактами порушення закон...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "О 7-ій ранку ворог наніс ракетний удар по Одесі. Наразі відомо...

X